Kärppien sairastuvalta hyviä ja huonoja uutisia – Viime yönä taksilla Raumalta Ouluun palanneen Pyörälän sairausloman pituus vielä auki

Aleksi Heponiemi (vas.) ja Lasse Kukkonen auttoivat loukkaantuneen Mika Pyörälän jäältä. KUVA: Juha Sinisalo
Liiga 15.2.2019 16:19
Janne Onnela

Torstaina Raumalla Lukko-Kärpät -ottelussa ikävän näköisesti loukkaantuneelle Mika Pyörälälle viime yö oli pitkä ja pimeä.

Kärppäkonkari matkusti heti pelin jälkeen reilut 500 kilometriä taksilla yön pimeydessä Raumalta Ouluun, jossa lääkäri tekee hyökkääjälle perjantaina iltapäivällä tarkemmat toimenpiteet. Pyörälä on saamassa samalla arvion sairausloman pituudesta.

Pelkällä pikkuhaavalla ja Lukon lääkärin suorittamalla pikapaikkauksella veteraanihyökkääjä ei selvinnyt. Luistimen terän viilto teki todennäköisesti tuhojaan myös jalan lihaksistoon.

Pelättyä polvivammaa Pyörälällä ei kuitenkaan ole.

– Hän on tänään lääkärin pakeilla, emmekä osaa vielä arvioida sairausloman pituutta, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho tyytyi toteamaan.

Hyviä ja huonoja uutisia sairastuvalta 

Loukkaantumishuolet ovat vaivanneet Kärppiä viime aikoina totuttua enemmän. Tiistaina oululaisjoukkue menetti kapteeni Atte Ohtamaan sairastuvalle muutamaksi viikoksi. Ohtamaa pelasi tiistain Tappara-ottelun loppuun saakka, mutta pelin tuoksinassa tullut vamma ilmoitti olemassaolostaan ottelun jälkeen.

– Atte on ainakin ensi viikon täysin sivussa. Katsotaan sitten, mikä on tilanne, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner kertoi joukkueen saavuttua Poriin Raumalla nukutun yön jälkeen.

Kärppien sairastuvalta kantautuu myös positiivisia uutisia. Hyökkääjät Rasmus Kupari ja Oskar Osala ovat toipuneet vammoistaan ja pelaavat Ässiä vastaan lauantaina.

Kupari oli alunperinkin joukkueen mukana Satakunnan turneella. Osala hälytettiin avuksi Oulusta Pyörälän loukkaantumisen takia.

Myös muutaman viikon huilannut Mikko Niemelä on valmis pelaamaan keskiviikon kotipelissä Turun Palloseuraa vastaan.

”Pelaajilla on huomenna sata lasissa”

Pelaajapajatsonsa kärkipelaajistaan tyhjentänyt sarjajumbo Porin Ässät saattaakin joutua lauantaina sijaiskärsijäksi. Lukon nöyryyttämä ylivoimainen sarjakärki Kärpät tullee kokemaan melkoisen henkisen terästäytymisen murskatappion jälkeen.

– Aika hiljaista oli pelin jälkeen kopissa ja vielä perjantainakin, kun kokoonnuimme. Ei siellä paljon selitelty, Manner paljasti.

– On kuitenkin hyvä, että välillä tulee lunta tupaan. Nyt on mielenkiintoista nähdä, miten käyttäydymme ja käsittelemme tämän tilanteen, päävalmentaja jatkoi.

Itsetutkistelua joutui tekemään pelaajien lisäksi myös valmennusjohto.

– Olisi pitänyt reagoida pelin aikana paremmin. Olisi pitänyt ottaa myös aikalisä 3-1-tilanteessa, mutta eipä riittänyt pelisilmä, Manner ruoski.

Päävalmentaja oli kuitenkin luottavainen nopean tason noston suhteen. Ja miksi ei olisi, sillä reilun parinkymmenen pisteen sarjajohdossa torstain kaltainen notkahdus tulee todennäköisesti jossain vaiheessa joka tapauksessa.

–Haluamme reagoida tähän tappioon oikealla tavalla. Tiedän, että pelaajilla on huomenna sata lasissa, Manner päätti.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (28)

Mitähän tarkoittaneet, 1-9 tarkoittaa Kärppien voittoa.....oma veikkaukseni on Porista 0-12 ❣️

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jos ässät häviää niin se on ässille vain ohi peli koska panoksia ei ole enään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi näistä "vammautuneista" kirjoitetaan? Polvihousupojat menee vapaaehtoisesti pieksettäväksi kaukaloon,,ja sitten itketään kun kolhuja tulee..kypäräää syvemmälle ja ei muutako takas kaukaloon... ja turha ruikutus pois.. Tästähän se kihikahiasusteporukka tykkää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ylimielisyys näköjään tulee myös valmentajille kun sarjajohto on noin suuri. Olisi myös valmennuksen pitänyt vaihtaa maalivahtia ja herätellä joukkuetta!!??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hei! Se oli vain ja ainostaan jääkiekko ottelu. Joskus häviää. Aivan sama, häviääkö 1-0 vai 8-1. Yksi peli kuudestakymmenestä ja porukka mollaa joukkueen. Ettekö hyvät ihmiset ole koskaan töissä tai opiskellessa tehneet virhettä? Heitä se ensimmäinen kivi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai taksilla Raumalta Ouluun,monenko katsojan lipputuloraha upposi tuohon kyytiin ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mihi sitte ne rahat pitäs laittaa? Omistajien taskuko ainoa hyvä paikka. Eiköhän nuo muutaman satasen pelajalleen tuossa tilanteessa suo. Ei ne katsojat niitä takasin saa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Millä sitten? Ensin taksilla lentoasemalle ja sitten lentoasemalta taas taksilla? Oon jonkun verran näitä pikakyytejä vertaillut ja ei toi totaalisen huono vaihtoehto ole.

Pyörälä on vähän niinkuin tehtaan tuotantokone, se pyritään korjaamaan nopeasti tuotantokuntoon. Voi puhua myös tappion minimoimisen periaatteesta.

Vai jättääkö taksari taksinsa renkaan paikkaamatta kun se puhkeaa kun se on niin kallista?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hiukan koomisia lausuntoja Mantereelta, kokenut valmentaja sanoo " olisi" pitänyt ottaa aikalisä, voi hyvää päivää mitä jargonia hän selittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi? Jokainen tekee sitä minkä osaa. Jos ei osaa se pitää lopettaa tai opetella.
Tuolla ammattitasolla täytyy jo osata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (28)

Uutisvirta

11:18
Traktorin peräkärry kaatui Siikalatvan Kestiläntiellä – tie jouduttiin sulkemaan noin puolen tunnin ajaksi
11:16
Valio määrättiin maksamaan miljoonakorvaukset paikallismeijereille – summa kuitenkin paljon pienempi kuin alkuperäinen yli 40 miljoonan euron vaade
10:09
Hallitus esittää määrärahaa Oulun ratapihan peruskorjaukseen ja turvalaitteisiin – pohjoisen, idän ja lännen nopeista ratahankkeista päätetään myöhemmin
10:01
Oulun kaupungin puhelinliikennettä vaivannut vika saatiin korjattua, puhelinyhteydet toimivat normaalisti
9:49
Yhdysvallat lähettää lisää joukkoja Lähi-itään "puolustuksellisista syistä" – Iranin syyllisyydestä tankkeri-iskuihin uutta kuvamateriaalia
9:25
Kiimingin Jokirannan koulun rakennustyöt alkavat kesällä – koulun käyttäjät osallistuvat rakennuksen suunnitteluun
9:07
Tulipalo kerrostalossa Rovaniemellä – naapurin nopea toiminta pelasti tilanteen palon leviämiseltä
59
Kovács: "Nyt olisi tyylikästä selkeästi päättää, että palvellaan kaikkia seurakuntalaisia tasapuolisesti"
31
Erkkolan sillalla testataan infotaulua, jolta voi nähdä kevyen liikenteen liikkujien määrän – "Jos kaikki menee hyvin, näyttöjä asennetaan todennäköisesti 3-5 kappaletta"
25
ICT-alan rekrytointinälkä ei ota loppuakseen Oulun seudulla – seuraavien kahden vuoden aikana alalle tarvitaan 1800 työntekijää lisää
24
Hallitus esittää määrärahaa Oulun ratapihan peruskorjaukseen ja turvalaitteisiin – pohjoisen, idän ja lännen nopeista ratahankkeista päätetään myöhemmin
10
Oulun kaupungin puhelinliikennettä vaivannut vika saatiin korjattua, puhelinyhteydet toimivat normaalisti
8
Eero Pyötsiä vahvin ehdokas puolustusvoimain komentajaksi – nimitys voi tulla jo loppuviikosta
6
Ammattiliitot aktivoituivat työnvälityksessä – "Jotkut puhuvat työnvälityspalveluista työelämän Tinderinä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan itäosassa, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä Ylitornion kunnassa.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi vain osaa ihmisiä kuunnellaan?

Ei ole kuin yhdenlaisia persuja... Juuri niitä isoja vauvoja... Äänekkäitä isoja vauvoja... Lue lisää...
Sihveri

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image