Kärpillä pai­na­jais­mai­nen Rauman-reissu – Lukko tarjoili sarjakärjelle 2000-luvun suu­ri­nu­me­roi­sim­man tappion, luot­to­hyök­kää­jä Pyörälä loukkaantui

Aleksi Heponiemi (vas.) ja Lasse Kukkonen auttoivat loukkaantuneen Mika Pyörälän jäältä. KUVA: Juha Sinisalo
Liiga 14.2.2019 21:21 | Päivitetty 14.2.2019 23:06
Kimmo Siira

Jääkiekkoliigaa 23 pisteellä johtavan Kärppien minikiertue Satakunnassa alkoi torstai-iltana painajaismaisesti. Oma lukunsa oli Lukolle kärsitty 8–1-tappio, mutta päähuomion ottelussa vei Mika Pyörälän loukkaantuminen.

Kärppien johtaviin pelaajiin lukeutuvan Pyörälän ottelu jäi kesken päätöserässä, kun hän taklasi laidan tuntumassa Lukon kultakypärää Justin Danforthia. Ilmeisesti Pyörälä loukkasi tilanteessa vasemman jalkansa, jolle hän ei pystynyt varaamaan enää painoa. Pyörälä poistui välittömästi tärskyn jälkeen pukukoppiin saamaan ensihoitoa.

Raumalta tulleiden tietojen mukaan Pyörälä sai luistimesta viillon jalkaansa. Lukon lääkäri paikkasi haavan, ja Pyörälä kinkkasi itse hallista ulos kyynärsauvoihin nojaten.

Pyörälä menee perjantaina tarkempiin tutkimuksiin, mutta alustavan arvion mukaan hyökkääjä välttyi ainakin polvivammalta.

Kärppien pelikuri petti

Lukko tarjosi vierailleen harvinaislaatuisen kylvetyksen. Tappio oli Kärpille suurinumeroisin kevään 2000 liiganousun jälkeen.

Kyseessä oli kauden ensimmäinen peli, jossa vastustaja latoi Kärppien verkkoon enemmän kuin kuusi maalia – ja myös ensimmäinen ottelu, jossa Kärppien vastustajan voittomarginaali oli enemmän kuin kaksi maalia.

Ottelun yksi käännekohta ajoittui avauserään, jossa Kärpät ehti jo juhlia 1–2-johtomaalia. Teemu Kivihalmeen osuma kuitenkin hylättiin videotarkistuksen jälkeen, koska Jussi Jokisen katsottiin estäneen Lukko-vahti Lassi Lehtistä.

Toisessa erässä Lukko pääsi onnistumisten aallonharjalle ja repäisi neljällä maalillaan ratkaisevan irtioton.

Kärpät yritti nousta päätöserässä pistetaisteluun mukaan ja haki kavennusta kuudella kenttäpelaajalla. Tapio Laakson tyhjään maaliin iskemä 6–1-osuma paketoi pelin. Tämän jälkeen Lukko hemmotteli kotiyleisöään vielä kahdella ylivoimamaalilla, kun Kärppien pelikuri petti.

Turhautumista kuvaa, että Kärppien maalivahti Veini Vehviläinen hankki itselleen kymmenen minuutin käytösrangaistuksen epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Kärppien ainoasta maalista vastasi 1–1-tasoituksen viimeistellyt Shaun Heshka. Jussi Jokinen kirjautti maaliin syöttöpisteen ja venytti pisteputkensa viiden ottelun mittaiseksi.

Kärpät pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina Porissa Ässiä vastaan. Kärppien päävalmentajan Mikko Mannerin on helppo markkinoida ottelu joukkueelleen.

Ässät-pelin teema on ytimekkäästi: ryhtiliike.

Katso kooste ottelusta:

Lukko voitti Kärpät maalein 8-1 torstai-illan liigaottelussa Raumalla.

Otsikkoa muokattu 14.2. kello 23.18.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (64)

Lukon kultakypärä Justin Danforth ponnistaa luistimen terällä Mika Pyörälän pohkeen päältä, joten vakava loukkaantuminen oli varmaa.
Ihmetyttää, miksi niin tekee, ei siinä kunnioiteta veteraania yhtään, vahinkohan se varmasti on, mutta ei edes Pyörälän kokemus voinut sitä estää.
Hurja jalan nosto ja siitä nonnistus toisen jalan päällä eteenpäin Justin Danforth rynnistää kiekon perään.
Mielestäni pelaaja on vastuussa luistimistaan, tilanne oli normaali taklaustilanne muuten, nostetaan jalka n. 0.5 metrin korkeudelle ja siitä toisen pohkeeseen terällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka pakkanen ei paukkunut ja tuuli ei humissu Montussa oli Oulun joukkue aivan jäässä ja pihalla kun lumiukko. Tässä mahtaa olla joukkueen omataso. Kevään pelit lähenee... Sailio ja karvinen monttuun lumihommiin ja hese ja ana kentälle. Ja Hiltin imuri häkinsuulle..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on täysin suunniteltua , täytyy saada näkyvyyttä , pysyä otsikoissa, tapahtumia peliin. Liiga suuressa vaarassa näovettyä katsojamäärien vähentyessä vuosi vuodelta, kyse viivytystaistelusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tässä nähtiin kärppien oikea taitotaso.tulee lyhyt kevät kärpille kun noin pahasti otti kuokkaan.viellä kerkeis rahalla ostaa jonkun kalliin pelaajan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukaan ei kyseenalaistanut kuinka kovaa on tässä välissä treenattu. Tähtäin on vähän eri peleissä. Taisi olla treeneistä palautumista vaan tämä peli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koskaan ei saa olla liian ylpeä ja mennä peliin takki auki. Toivottavasti nyt asiat ja asenne muutos käyty lävitse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi Manner?

Oletko tehnyt päätöksen ettei mokkea oteta pois kesken pelin missäön tilanteessa?

Mitä järkeä 5-1 tilanteessa ottaa 6:s kenttäpelaaja?

Ketä tämä fiasko palveli?

Koutsi vilttiin muutaman pelin ajaksi, jos ei homma kiinnosta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällaisia tuloksia tulee kun on merkityksettömiä pelejä.Kärpät tulee voittamaan runkosarjan ,joten lopuilla runkosarjan peleillä ei ole Kärpille merkitystä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä oli selvä ohi peli, ,näki jo ensimmäisistä vaihdoista , ettei kärpillä ole kaikki pelissä, luistelua sixsax, ja mitä tulee Rauman lukkoon saivat pelata kauden parhaan pelin tuloksellisesti, mutta ei ei Lukko ole neljän parhaan joukossa kun pelataan mestaruudesta, sijat 5 - 7 on tarjolla , näin se vaan on

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät on kaikista huolimatta täysin ylivoimainen joukkue ja keväällä juhlivat jälleen mestaruutta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ässät peli lauantaina näyttää suuntaa onko pelikuri parantunut sillä tuolla rosterilla ei tuommoista rökäletappiota pitäisi tulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loukkaantuneiden lista on pitkä: Kapteeni Atte Ohtamaa pitkään poissa, telottiin vastaTappara pelissä, Mikko Niemelä, Rasmus Kupari, Oskar Osala, Mikä Pyörälä...keitä muita eilen
Pelikurissa ei ole mitään vikaa ollut Kärpillä koskaan, ammattitaitoisin ja motivoitunein joukkue Suomessa.
Puolustus oli taas uusiutunut ja virheitä tuli siksi liikaa. Kärppien takaiskut loukkaantumisten suhteen kohdistuu pahiten juuri puolustukseen, joka näyttää aika raihnaiselta, jotka pelaa tällä hetkellä osalta.
Jotain hyvääkin, että nuoret saavat kehittyä liigapeleissä ja loukkaantuneet pelaajat voivat hoitaa itsensä kuntoon.
SM liigassa tuomaritoiminta tökkii, ei salli kovaa puhdasta peliä, yleisö huutaa aina jäähyjä samoin, mutta sikailijat saavat vapaasti hakata luita poikki mailalla, selästä työntää laitaan, maalin edessä hakata vihellyksen jälkeen...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitä tulee pitkässä ja rikkimäisessä sarjassa kaikille joukkueille. Toivottavasti pelaajat nollaavat tämän pelin, samoin coutsi. Manner ei ollut hereillä, ja jäätyi heti eka 10 minsan aikana eikä saanut enää otetta joukkueeseen eikä pelin tapahtumista. Voi olla että joukkueen sisällä on myös jotain kismaa, koska miehiä on tullut ja mennyt, ja pelipaikkoja on muuteltu ehkä liian heppoisin perustein. Maalivahti olisi pitänyt ottaa 3-1, viimeistään 4-1 tilanteessa pois mutta tehty mikä tehty. Paljonko lie ollut pelin kerroin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä se maalivahdin estäminen oli? Videon perusteella kukaan ei ole alueella eikä kukaan estä mitenkään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maalivahti siinä ainoastaan töni, filmasi ja yritti tyrkkiä maskimiestä pois, joka oli koko ajan ulkopuolella maalivahdin alueen, ikinä SM liigassa ei ole hylätty vastaavaa puhdasta maalia tämän takia. Maskimies kaadetaan, yleensä siinä tilanteessa maali aina hyväksytään, vaikka olisi maalivahdin päällä, nyt ei ollut edes lähellä, ylittikö edes rajan.
Videotuomari ei näe tilannetta, mitä maalin edessä tapahtuu, haasto oli oliko maalivahdin alueella, katsoo vain kävikö vastustajan joku osa maalivahdin alueella, siitä haasto ja ilmeisesti siellä on käyty, muutama sentti.
Päätuomarin on katsottava työnnetäänkö maalivahdin alueelle Kärppien pelaaja, silloin maali hyväksyttiin ihan oikein. Kärppien olisi pitänyt vielä haastaa Lukon haasto, sitten maali olisi ollut selvä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokinen (36) kaatuu Lehtisen patjaan ja osittain Lehtisen päälle ja on pitkin pituuttaan maalivahdin alueella. Mitä videota te katsotte? Tuo näkyy yläpuolisesta Telian videosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (64)

Uutisvirta

19:32
Kätilöiden huoli ei näy vahinkoilmoituksissa – Viime vuonna korvauksia maksettiin 17 tapauksessa, jotka liittyivät alatie- tai imukuppisynnytyksiin
19:00
Perhe jäi kahden tulen väliin: Oulun kaupunki vaatii Karjasillan suojeltuun hometaloon korjausta, 50 neliön talolle kustannusarvio jopa 365 000 euroa – purkulupa ei hevillä heltiä kulttuurisesti arvokkaalla alueella Tilaajille
18:48
Norjassa sisarpuolensa surmasta epäiltyä miestä syytetään murhasta ja terrorismirikoksesta
18:32
Oulun Raitotiellä kolmen ajoneuvon onnettomuus – neljä henkilöä sairaalaan tarkistettaviksi
18:25
Suomi on menettämässä yli 300 miljoonaa EU:n maataloustukia – Hallitusohjelman ylimalkainen kirjaus lupaa korvata leikkaukset, mutta hallitus ole vielä käsitellyt linjausta
18:07
Intiimi ravintolapiha vaiko kongressi- ja konserttipaikka? Ajatuksia Oulun historiallisessa ydiskeskustassa sijaisevan tyhjän tontinosan jalostamisesta Tilaajille
18:01
Raju liikenneonnettomuus Sodankylässä – kaksi henkilöä loukkaantui vakavasti tukkirekan ja henkilöauton nokkakolarissa
44
Vähälumisen ja vetisen talven olosuhteet osoittautuivat liian vaikeiksi, perinteikäs Tervahiihto peruttiin
41
Päästöjen vähentämiseksi tehtävissä vapaaehtoisesti paljonkin – kauppaan voi joskus kävellä ja julkisia kulkuneuvoja tulee suosia Lukijalta
29
Oululainen varavaltuutettu Kati Jurkko siirtyy SDP:stä kokoomukseen
24
Pudasjärvi vetoaa päättäjiin – 110-paikkaisen vastaanottokeskuksen lopetus veisi työpaikkoja ja vaikuttaisi palvelujen kysyntään
16
Oulun seudulla varoitetaan kovasta tuulesta, huonosta ajokelistä ja liukkaista kevyen liikenteen väylistä – tuulenpuuskat voivat puhaltaa myrskylukemissa
15
Myrsky on tehnyt tuhojaan: Laajat sähkökatkot tulivat nyt pohjoiseenkin – ajokeli on paikoin erittäin huono
15
Ilveksen jälkiä löytyi Karjasillalta Oulussa – petoyhdyshenkilö: "Ei aikaisempia havaintoja noin läheltä keskustaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

266 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

Samasta syystä, kuin Natsejakin. He vetoavat ihmisten vietteihin ja syrjäyttävät moraalin. Silloin pintaan nousee ahneus... Lue lisää...
PSYKOPAATTIEN DIKTAT...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image