Kärpät väisti maa­li­vah­tik­rii­sin – Patrik Rybarin kilpikäden huitaisu ei edennyt kurinpidon käsittelyyn

Kärppien onneksi maalivahti Patrik Rybar ei saanut pelikieltoa lauantain pelin tapahtumien jälkeen. Arkistokuva. KUVA: Matti Räty
Liiga 9.12.2019 12:15
Janne Onnela

Lauantaina Helsingin IFK:lle selvin 1-4-lukemin hävinnyt Kärpät saa huokaista helpotuksesta, sillä oululaisjoukkue onnistui väistämään alkaneella viikolla uhanneen maalivahtikriisin.

Kärpät olisi joutunut hankkimaan nopealla aikataululla tilapäistorjujan Oulun ulkopuolelta, jos Patrik Rybar olisi saanut pelikieltoa lauantain HIFK-pelin ulosajon tuoneesta huitaisustaan. Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho vahvisti Kalevalle, ettei tilanne edennyt jatkotutkintaan.

Koko syksyn torjuntavastuun slovakkivahti Rybarin kanssa jakanut Justus Annunen on ollut sivussa peleistä jo muutaman viikon. Kärppien luukkuvahtina on ollut vasta 17-vuotias Joel Blomqvist Rybarin hoitaessa torjuntatyöt.

Blomqvist teki slovakkivahdin ulosajosta johtuen yllättäen liigadebyyttinsä lauantaina torjuen kolme kiekkoa ja päästäen yhden selkänsä taakse reilun neljän peliminuuttinsa aikana.

Annunen lähestymässä pelikuntoa

Slovakkivahti Rybarin tunteet kuumenivat lauantaina vajaat viisi minuuttia ennen pelin loppua, kun HIFK:n Jere Sallinen katkaisi Kärppien loppukirin 1-3-maalillaan. Kärppäpakki Jakub Krejcik antoi tilanteessa Salliselle rajusti poikittaista mailaa lennättäen HIFK-hyökkääjän suoraan Rybarin syliin. Kärppävahti huitaisi Sallista kilpikädellään päähän, eikä hyvin tilanteessa sijoittuneen päätuomarin tarvinnut arpoa tuomiotaan montaa sekuntia.

Sääntöjen mukaan maalivahdin kilvellä päähän kohdistunut isku tietää automaattisesti ottelurangaistusta ja samalla vähintään yhden ottelun pelikieltoa.

Rybarin nähtiin kuitenkin osuneen Salliseen kilpikäden kämmenosalla varsinaisen kilven sijaan, joten tilanne ei edennyt tästä syystä jatkokäsittelyyn eikä pelikieltoa ole tulossa.

Kärppien maalivahtitilannetta helpottaa lähitulevaisuudessa myös se, että Annunen lähestyy kovaa vauhtia pelikuntoa sopivasti juuri ennen vuodenvaihteessa pelattavia alle 20-vuotiaden MM-kisoja. Liigan maalivahtitilaston kärkimiehelle on pedattu ykkösmaalivahdin rooli Suomen maailmanmestaruutta puolustavassa joukkueessa.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Rybarin tilannetta ei olisi tullut, jos Hifkille olisi tilannetta edeltävässä tapahtumassa (jalkakamppi Humalojalle) vihelletty jäähy.

Kyllä viime aikaiset pelit ovat osoittaneet selvästi, että Kärppien ylivoimaista sarjajohtoa pitää tasoittaa tuomareiden avulla.

Toivomuksia Kärppien johtoportaalle. Hommatkaa sinne joku polliisi kattomaan noitten pienenpien perään, joku Hakanpään tapainen pakki, joka hoitelis tommoset rotta pelaajat (mikkemaket ja sun muut). Luopukaa lauantaina käytetyistä keltaisista pelipaidoista tyyliin Saipa, mentäis vaan mustilla, on tyylikkäät ja on aidot kotipaidat. Kuka Kärppien delegaatiosta hoitaa pelaajien stailauksen? Ja missä joukkueen johdolta on upean keltaisen kultaiset krakat?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaahas, siis joukkueessa pitää olla kyvykkyyttä kostoteilaamiseen. Seuranjohto voi toki valita tuollaisen strategian/kulttuurin, valmennus antoikin viime viikolla tuon suuntaisen lausunnon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kasvattaisivat hyvän pelikäsityksen omaavia, kiekon kanssa taitavia pakkeja niin rupeasi pelin taso nousemaan. Muuten jäädään Perämeren/Northern Scandinavian alueen kolmosseuraksi Luulajan ja Skellefteån karatessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Sääntöjen mukaan maalivahdin kilvellä päähän kohdistunut isku tietää automaattisesti ottelurangaistusta ja samalla vähintään yhden ottelun pelikieltoa. Rybarin nähtiin kuitenkin osuneen Salliseen kilpikäden kämmenosalla varsinaisen kilven sijaan, joten tilanne ei edennyt tästä syystä jatkokäsittelyyn eikä pelikieltoa ole tulossa."

Tässä jääkiekon kurinpito poikkeaa huomattavasti muista lajeista: muissa ympyröissä, niissäkin joissa kontakit kuulluvat oleellisesti lajiin, annetaan keppiä jo vaarallisesta pelitavasta, toisen terveyden vaarantamisesta tai sen yrityksestä. Jääkiekon kurinpidossa puolestaan näitä ei tosiasiallisesti toimita, vaan toimitaan puhtaasti jälkijättöisesti ja antaen rangastuksia vain lopputulemasta eli osuiko kilven reunalla tms lillukanvarsia ja tuliko verta jne. Niinpä ei tarvitse ihmetellä, että epäurheilijamaisuudet jatkuvat ja aivovammojen oireita alkaa esiintymään uran loppupuollella tai muutamia vuosia kiekkoilun jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä ihmeen maalivahti kriisi?? Nuoret olis saanut sääntöjen mukaisessa tuomiossa näytön paikan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihme. Pidin varmana että Liiga käyttää loistavan tilaisuuden heikentää "liian ylivoimaista" Kärppä-joukkuetta antamalla Rybarille pelikieltoa vähintään kolme ottelua. Nyt on jo sen verran paljon pelaajia Kärpillä loukkaantuneina ja maajoukkuetehtävissä että tämän viikon otteluita (HPK ja Sport) ei varmaankaan enää tarvitse tuomaritoiminnalla tasoittaa. Viime lauantain ottelu menee tuomaritoiminnan osalta törkeydessään top vitoseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän ne tuomarit ollu HIFKin puolta..Kärpät istu enimmän aikaa jäähyllä..Hifki ei muuten tehny maaleja kuin ylivoimalla..mutta eihän sitä sellaista osata ajatella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jäähylle pääsee, kun joutuu takamatkalta koukkimaan ja sorkkimaan nopeampia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toinen joukkue joutuu, toinen ei. Toinen saa myös koukkia ylivoimalla toisen joukkueen kiekollisen pelaajan nurin, ottaa kiekon ja tehdä maalin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paksu on lompakko takaa maalivahdin tolppien välissä😉

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuomarit on muutenkin aina kärppien puolella he ovat kärppien niinsanottu kuudes pelaaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lopeta jo tuo lässytys.
Tuomareilta meni HIFK pelissäkin ohi monta HIFK rikettä ja Kärpille vihellettiin naurettavia jäähyjä joihin peli ratkesi.
Rybarin tilanteessakin meni ensin ohi HIFK-rike ja Rybarilla kiehahti.
Rybar ei lyönyt kilvellä vaan hieraisi kilven hanskapuolella.
Kenttäpelaajat hieroo hanskalla joka pelissä ilman jäähyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tilastot eivät tue väitettäsi. Katsopa Liigan nettisivulta Kärppien pelaama yli- ja alivoiman määrä ja vertaa niitä esim. muihin kärkijoukkueisiin. Saatat yllättyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät on voittopuolisesti jäljessä ja koukkii itselleen jäähyjä. Ei mittään voihan sitä voittaa hankalamman kautta jäähyjä tappamalla näin suljetun sarjan merkityksettömässä runkosarjassa. Ratkaisupelissä tuollain ei sitten enään pärjääkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

6:26
"Orkesterissamme on paljon positiivista energiaa" – Emiliano Travasino tuli Italiasta Suomeen opiskelemaan ja päätyi soittajaksi Oulu Sinfoniaan
6:10
Volkswagenille Kanadassa miljoonasakot päästöhuijauksesta – päästöhuijaus maksanut autonvalmistajalle yhteensä kymmeniä miljardeja
6:00
Lasketaan puuttumiskynnys matalalle, ettei yksikään urheileva lapsi ja nuori joudu kokemaan epäasiallista kohtelua Lukijalta
6:00
Rengasvaurioista normimäärä korvaushakemuksia Pohjois-Pohjanmaalla – Moni autonsa rikkonut voi jättää hakemuksen tekemättä Tilaajille
6:00
Eri puolueet odottavat Niikolta selvityksiä esille nousseista Kiina-yhteyksistä – Epäluottamusta ei kuitenkaan ole tässä vaiheessa
0:05
PaKa hamusi alussa yllätystä toissavuotisesta Ranskan mestarista, mutta kuusamolaisten peli päättyi tappioon – joukkueet kohtaavat 5. helmikuuta Kuusamossa
22.1.
Oamkin englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin haki lähes 1 200 ihmistä – suosituimpia tekniikan ja liiketalouden koulutukset

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Illanvirkku puoliso

Minua ei häritse vaikka puoliso valvoo iltaa pitempään. Ongelma on kun menen yökylään. Isäntäväki nukkuu pitkään kun mi... Lue lisää...
Aamun virkku

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image