Kärpät järjestää kausikirjan pikkupedoille tehneen Jennan, 15, Raksilaan, jos finaalisarja venyy seitsemänteen peliin – "Arvostan tätä elettä ihan sikana"

Tommi Virkkunen (iso kuva) lupaa järjestää Jennan Ouluun, jos sarja menee seitsemänteen peliin. Kuvassa Jennan kanssa Lasse Kukkonen.
Liiga 30.4.2019 14:47 | Päivitetty 30.4.2019 16:19
Janne Onnela

Lauantaina Hämeenlinnassa pelatun Kärppien ja HPK:n viidennen liigafinaalin suurimmaksi puheenaiheeksi Kärppien voiton lisäksi nousi oululaisjoukkueen teinifani Jennan,15, kavereineen tekemä kausikirja Kärpille. 

Kärppäluotsi Mikko Manner sanoi pelin jälkeen kirjan antaneen joukkueelle tarvittavan lisäpotkun ottelusarjan tasoittamiseen. Myös pelaajat olivat otettuja nuoren kärppäfanin lahjasta. 

– Kun saa tuollaista postia, niin tulee merkityksellinen olo. On kiva, että saa välillä muistutuksen siitä, että tästä meidän pelaamisestamme on oikeasti hyötyä ihmisille, kärppähyökkääjä Oskar Osala kiitteli lauantain pelin jälkeen. 

Lue myös: Teini-ikäisen kärppäfani Jennan kirje antoi joukkueelle lisää energiaa

Lauantaina Padasjoelta kotoisin oleva Jenna harmitteli Ylen haastattelussa, ettei pääse maanantaina viidenteen finaaliin Ouluun. Hämeenlinnassa torstaina pelattavassa kuudennessa finaaliottelussa nuori fani haluaisi olla paikalla, mutta ei ollut vielä varma päästääkö äiti. 

Mikäli HPK voittaa torstaina, finaalisarja venyy legendaariseen seitsemänteen otteluun, joka pelataan lauantaina Oulussa. Siinä tapauksessa Oulun Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkusella on etelässä asuvalle Jennalle hyviä uutisia. 

Kärpät järjestää Jennan matkan Ouluun ja kutsuu tytön seuraamaan seitsemättä finaalia Kärppien vieraana – mikäli äidiltä heltyy lupa lähtöön. 

– Se on joukkueen toive. Vielä tätä ei ole hoidettu sen tarkemmin, mutta Jenna järjestyy Ouluun, jos seitsemäs peli tulee, Virkkunen lupaa muistuttaen samalla, että alaikäinen kannattaja tarvinnee myös saattajan mukaan. 

Virkkunen ei ole Jennan tekemää kirjaa itse lukenut, koska hänen mielestään se on joukkueelle tehtynä joukkueen sisäinen asia. Toimitusjohtaja on kuitenkin otettu nuoren fanin eleestä. 

– Se kertoo siitä, kuinka fanit ovat tukenamme niin hyvinä kuin huonoinakin päivinä. Pojat menivät lauantaina Hämeenlinnaan kuitenkin tappioasemassa. 

Ylen haastattelussa nuori kannattaja kertoi omin sanoin jääkiekon merkityksestä elämässään.

– Jääkiekko on minun koko elämäni. Se on asia, joka tekee minusta onnellisen. Jääkiekon avulla pystyn olemaan oma itseni kaiken pahan olon keskellä, Jenna kertoi lauantaina Ylelle.

Kärpät on kutsunut sinut mahdolliseen seitsemänteen finaaliin, jos sellainen pelataan ja luvannut hoitaa matka- sekä otteluliput. Miltä tämä sinusta tuntuu ja ennen kaikkea pääsetkö paikalle? 

– Aivan järkyttävän mahtava juttu ja arvostan tätä elettä ihan sikana. Tulisin paikalle varmasti äitini kanssa ja eiköhän me päästä Ouluun kerran tällainen ainutkertainen tilaisuus järjestyisi.  

Olet ilmeisesti torstaina Hämeenlinnassa katsomassa kuudetta finaalia? 

– Joo, sain Telialta pari lippua.  

Onko Kärpistä kukaan ollut sinuun vielä yhteydessä?  

– Kärpistä ei ole vielä oltu yhteydessä. 

Kauanko sinulta meni tuon kausikirjan tekemiseen ja mistä sait idean siihen? 

– Tein sen neljässä viikossa aina välillä kun tuli sopiva hetki. Idea lähti siitä, kun minun piti kirjoittaa ensin Lasselle ja parille muulle pelaajalle kirje, mutta sitten päätinkin samantien kiittää koko joukkuetta upeasta kaudesta.  

Kuinka isona yllätyksenä sinulle tuli tämä kirjasi saama julkisuus? 

– Pakko myöntää, että tuli yllätyksenä. Jännä ajatella, että lahjasta joukkueelle tuli tuli näinkin merkityksellinen ja arvokas asia. Tämän avulla pystyn tuomaan esiin, että myös tytöille lätkä voi olla paljon suurempia asia kuin moni voisi kuvitellakaan. Ja pystyin kertomaan sen tarinan, mitä on tosi vaikea kertoa ääneen. Siksi kirjoitin sen kirjana.  

Joko luulet Kärppien nappaavan mestaruuden torstaina? Jäisikö Oulun reissun peruuntuminen harmittamaan?  

–Saa nähdä, HPK:lla on todella vahva kotijoukko Hämeenlinnassa ja HPK osaa tulla niskan päälle jos on pakko. Kaikki on mahdollista. Jos voitamme mestaruuden jo torstaina, niin ei jää harmittamaan Oulun reissun peruuntuminen, sillä Hämeenlinnassa olen torstaina kavereiden kanssa ja hyvässä seurassa saisin siellä juhlia. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (24)

Nyt oli jinxausta pahimmillaan Tommilla....jos venyy seitsemään peliin niin mestaruus menee hämeeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tietysti finaalisarja venyy seitsemänteen peliin. HPK:n kannattajat voivat jo aloittaa mestaruuden juhlinnan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

nyt sitten hpk lle joku fani kirjoittaa pulloposti kirjeen niin sillä voimalla voitetaan hpk lle mestaruus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä ole enää puolen Suomen joukkue. 14 muukalaista pelannu Playoffeja.Jopa 4 oulusta ???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos Kärpät kuluneesta kaudesta, eiköhän me voiteta. Yksi pikkupoika sanoi maanantain pelissä, että ”Olet kiva täti, kun sun kanssa voi puhua Kärpistä, me ollaan niinku Kärppätuttuja”🥰vaikkei me tiedetä edes toistemme nimiä”. Ihana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tottakait se 7 peli tulee..muutoinhan jäisi lipputulot saamatta.
voi tulla vielä 8 peli ja kymmenes

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suosittelisin kuitenkin koulutehtäviin keskittymistä tai vaikka shakin pelaamista. Kehittäisi enemmän kuin lätkän lätkijöiden fanittaminen. Ihan ”sikana.”

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tuollaisin fanikirjan tekeminen vastaa vähintään keskinkertaista äidinkielen ja kuvaamataidon tehtävää! Hienoa aloitteellisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Veikkaan että Jennalla on huippu todistus koulusta, ja shakissakin lyö sinut mennen tullen! Lätkän pelaajia ei olis ilman faneja. Suosittelen sinullekin fanitusta. Jätä se oluen lipitys ja lähe matsiin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja jos sitä seitsemättä peliä ei tule, niin vink vink Virkkunen. Jenna Ouluun mestaruusjuhliin kärppien vieraaksi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisin mielelläni nähnyt myös puolustajat Lehtonen ja Mikkola myös kirjoittavan kirjeen valmentaja Mantereelle..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulin, että pojille on kuitenkin järjestetty pääsy halliin jos sarja venyy 7. peliin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hahaa.Päivän piristykset.Tulee oleen pitkä kesä ilman teitä.
Ja hienoa Jenna!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

no ei tule ikävä noita samoja toistoja. Hauskuus meni jo aikoja sitten tuosta jutusta, mutta pitää vaan jatkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ja jos. Oulussa ei pelata lauantaina. Miksi Mamba pilkkaa vastustajaa? " HPK oli hyökkäyspelissä paljon meitä vaarallisempi". Mestaruuksia voitetaan puolustamalla ja hyvällä maalivahtipelillä. Kolme Kärppien puolustajaa ja maalivahti pelaa kohta alkavissa MM-kisoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti olet oikeassa maalivahdista ja puolustajista. Toivottavasti ei hyökkääjiä oteta niihin karkeloihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (24)

Uutisvirta

15:07
Tutkija uskoo, että brexit-sopimus menee läpi ensi viikolla, ellei uusi aloite kaada sitä kokonaan – "EU:n jatkoaika kannustaisi hyväksymään sopimuksen"
14:22
Viron poliisi: Tallink Siljan alukselta löytyi kuolleena kaksi nuorta suomalaista aikuista, ei merkkejä väkivallasta
13:48
Poliisi pysäytti Meri-Lapissa viikonlopun aikana seitsemän rattijuoppoa – Kemissä huumekuski jäi kiinni kortitta ajosta 22. kerran vuoden sisään
12:29
Syksyinen suo Suomussalmella, Oulujoen rannat ja aava meri – katso kuvia lukijoiden suosikkimaisemista
11:31
Turkki: Kurdijoukot tappoivat turkkilaissotilaan Pohjois-Syyriassa tulitauosta huolimatta – Erdogan luvannut ”murskata terroristien päät”, jos taukoa ei noudateta
11:22
Tänään vietetään kansainvälistä maisemapäivää – lähetä kuva suosikkimaisemastasi
10:52
Hallitus haluaa velvoittaa kiinteistönomistajat hankkimaan lisää sähköautojen latauspisteitä – myös autottomat voivat joutua maksajiksi
116
Hallitus haluaa velvoittaa kiinteistönomistajat hankkimaan lisää sähköautojen latauspisteitä – myös autottomat voivat joutua maksajiksi
34
Jalankulkijoille annettu syksyn ensimmäinen liukastumisvaroitus Oulussa, kulkuväylät voivat olla erittäin liukkaita
31
Puheenaihe: Ovatko varusmiesten yhteistuvat tarpeellisia?
24
Opetusministeri Li Andersson haluaa poistaa kotihoidon tuen yli 3-vuotiailta sisaruksilta – Käyttäisi miljoonat varhaiskasvatusmaksujen alentamiseen
16
Sadat tuhannet seniorit saavat kutsun influenssarokotetutkimukseen – "Tutkittavassa rokotteessa vaikuttavia aineita on nelinkertainen määrä"
14
Britannia pyysi EU:lta lykkäystä brexitille kirjeellä, jota Boris Johnson ei allekirjoittanut – Lähetti toisen kirjeen, jolla perui ensimmäisen
13
Britannian superlauantaista tulikin jälleen päivä, joka pitkittää EU-eroa – Mielenosoittaja: "Suututtaa, kun meitä ei kuunnella"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Maataloustuet.

Kerrohan mitä olet maksanut moneen kertaan. Suomessa myydään maataloustuotteet alle tuottaja hinnoin. Kokeilehan kasvatt... Lue lisää...
Seppo Jokikokko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image