Enne tulevasta? Puljujärvi kokeili jo Kärppien ylivoimassa – Manner: "Missä ikinä hän pelaakaan, sen on oltava Jessen oma päätös"

Kärpät on valmis poimimaan Jesse Puljujärven riveihinsä heti, jos NHL-ovi sulkeutuu 21-vuotiaalta hyökkääjältä. KUVA: Joel Karppanen
Liiga 23.8.2019 15:48
Kimmo Siira

Kärppien jääkiekkojoukkueen perjantain harjoitukset tarjosivat näyn, joka on monelle seuran kannattajalle mannaa.

Kärppien mukana jo tovin harjoitellut tähtihyökkääjä Jesse Puljujärvi hieroi kuvioita joukkueen toisen ylivoimakoostumuksen mukana.

Päävalmentaja Mikko Mannerin mukaan tilanteesta ei kannata vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

– Tarvitsimme ylivoimatreeneihin yhden right-kätisen pelaajan, koska paikalle kaavailtu Aku Räty on ollut pari päivää kipeänä. Jesse sopi siihen luontevasti, Manner taustoitti.

Puljujärveen liittyvät huhut vellovat eri foorumeilla, mutta perusasetelma on sama kuin jo kuukausia sitten.

Ilman sopimusta olevan Puljujärven NHL-oikeudet ovat Edmontonilla, jonka riveistä 21-vuotias hyökkääjä haluaa siirtyä pois. Yhtälö on haastava, sillä Edmonton ei luovu ykkösvarauksestaan ilmaiseksi.

– Siirtoa haetaan. Pallo on Edmontonilla, Puljujärven agentti Sami Mettovaara painotti Kalevalle.

Kuinka toiveikas olet sen suhteen, että Puljujärven ura jatkuu ensi kaudella NHL:ssä?

– Se on 50/50. Jesse toivoo sitä ja me toivomme sitä, Mettovaara viittasi pelaajan taustajoukkoihin.

Kehonkielessä aitoa iloa

Alkava NHL-kausi jää Puljujärveltä välistä, mikäli hän ei tee NHL-sopimusta 1. joulukuuta mennessä. Todennäköistä on, että ratkaisu syntyy reilusti ennen talven tuloa, kenties jo lähiaikoina.

Mikäli Puljujärvi päättää pelata Euroopassa, on Kärpät hänelle yksi parhaista vaihtoehdoista – ellei jopa paras.

Moni näkisi mielellään, millaista jälkeä Puljujärvi tekisi kotimaan Liigassa Jussi Jokisen tarjoilusta. Ei ole sattumaa, että Puljujärvi kävi hakemassa oikeita askelmerkkejä Kärppien ylivoimakoostumuksessa.

– Jos sitten käy niin, että Jesse pelaisikin meillä, näemme jo nyt, miltä touhu näyttää, Manner perusteli.

Manner on seurannut Puljujärven harjoittelua aitiopaikalta ja vaikuttunut näkemästään.

Pelaajan taannoisen lonkkaoperaation jälkeen luistelussa alkaa olla voimaa – ja kehonkielessä aitoa iloa, joka hurmasi suuren suomalaisyleisön nuorten MM-kotikisoissa vuonna 2016.

– Jessen toiminta näyttää nyt paremmalta kuin vuosi sitten, Manner pelkisti.

Manner lausui myös oman painavan sanansa spekulaatioihin, joita pyörii Puljujärven ympärillä päivittäin.

– Missä ikinä hän pelaakaan, sen pitää olla hänen oma päätöksensä. Jessen pitää pystyä nauttimaan jääkiekosta kuin silloin C-, B- ja A-juniorina, kun hän hyppäsi kentälle kieli pitkällä ja hymy huulillaan tekemään maaleja.

Kukkosesta Kärppien kapteeni

Kärppien mukana hikoili pitkä liuta huippupelaajia, joista Saku Mäenalanen on Puljujärven tavoin toistaiseksi ilman NHL-sopimusta.

Jäällä kurvaili myös Kärppien toissa kevään mestaruuden takuumies Julius Junttila. Liukasliikkeinen hyökkääjä tähyää pelipaikkaa ensisijaisesti ulkomailta.

Kärpät julkisti perjantaina alkavan kauden kapteenistonsa. Puolustaja Lasse Kukkonen saa pelipaitaansa kapteenin C-kirjaimen, varakapteeneina toimivat Jussi Jokinen ja Shaun Heshka.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (58)

NHL on näyttänyt sen, ettei ole mitään erikoista, juonittelun mestareita.
Rahaa jaetaan älyttömän paljon, mutta pelaajista ei ole kuitenkaan välitetä, muutenkin ovat vain kauppatavarana.
Nykyaikaista ajattelua, jossa vain oma etu tärkein, kuten politiikassa, vain minä olen oikeassa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puljujärvi on iso kokoinen mutta hänen voimaominaisuuksista ei ole annettu tietoja julkisuuteen. Tosiasia on että Puljujärvi epäonnistui koska hänen henkinen kantti eli kielitaito ja "työmoraali" eli fyysinen pelaaminen eivät riittäneet Edmontonin 1. ja 2. ketjuihin. Toki hän on nuori ja hän kehittyy eli aikuistuu ja kasvaa fyysisesti pelaajana. Mutta tosi oudolta kuulostaa täysi kielitaidottomuus. Kai Puljujärvi on opiskellut peruskoulussa 6 vuotta englannin kieltä ja todennäköisesti pelannut pienen ikänsä englanninkielisiä konsolipelejä sekä katsonut TV:stä jenkkilätkää sekä muita englanninkielisiä ohjelmia mutta hän ei osannut edes esitellä itseään ja sanoa Hyvää Päivää englanniksi kun saapui Edmontoniin. Jotain on silloin pahasti pielessä. Kaiken lisäksi hän on mediatietojen perusteella kieltäytynyt seuran palkkaaman yksityisopettajan johdolla tapahtuvasta englannin kielen tuki- /lisäopetuksesta. No Kärpissä ei pitäisi olla tätä ongelmaa mutta onko hänestä Kärppien 1. ketjuun joukkueen pelilliseksi johtajaksi, jää nähtäväksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kielitaito oli ensimmäisen vuoden aikana ollut ongelma, sen Jesse on jälkikäteen kertonut, uusi maa kaikki puhuu kotikielenä englantia, se on varmaa tietoa.
Seuraavina kausina Puljun kielitaito on ollut hyvä ja pärjännyt sillä hyvin ja itsenäisesti.
Jääkiekkoa voi pelata ilman täydellistä kielitaitoakin erittäin hyvin, siellä muut taidot ovat tärkeimmät, urheilussa on oma selvä slanginsa.
Kannattaa olla kiinnostunut Puljujärvestä niin tietää edes tämän totuuden, eikä olla Etelän sosiaalisen median kirjoittajien varassa ei, joiden kirjoitukset ovat olleet samanlaisia Jessestä aina ja sympaattisen huippulahjakkaan Jessen pilkkaamista tehty pilkan kohde.
Siitä voimasta pitää huolen Kärppien fysiikka valmentaja, siitä on turhaa huolestua ja Puljujärvi on tunnetusti erittäin kovassa kunnossa, varmasti kovimpia harjoittelijoita.
Kolmen vuoden aikana kuntoutus ollut myös tärkeää ensin polvileikkauksen, sitten rannemurtuman ja nyt lonkkaoperaation jälkeen, tuskin monikaan kirjoittajista on kokenut vastaavaa leikkaussumaa, jossa kuntoutus vie kuukausia, luistimilla ei voi olla ja lonkka leikkauksen jälkeen pelaamatta on Jesse ollut noin kahdeksan kuukautta. NHL joukkue Edmonton on vihonviimeinen väärä paikka alkukaudesta varmasti, mieluummin koko ensi kausi ja farmissa loukkaantumiset takuuvarmasti jatkuu, siellä loukkaatumisriski valtava.
Edmonton ajattelee vain rahaa, moni NHL seura on laskenut nuoret pelaajat Eurooppaan ja kotimaahan pelaamaan ja kuntoa hoitamaan, vauhtia hakemaan ja sitten vuoden tai kahden jälkeen takaisin taalajäille kuten sanotaan , Edmuntonin joukkueessa joustamattomuus ollut erittäin pahaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä jesse on saanut riittävästi näytön paikkoja edmontonissa niin turha on syyttää muita omasta tekemisestään.kaikista ei tule tähtiä nhl ssä.ei kyllä englanti ole viellä kovin hyvää.en tiedä mitä mediaa luet kun noin ylistät jessen kielitaitoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jesse ei saanut näyttöpaikkaa sehän on päivänselvää, oliko syynä keskenkuntoisuus ensimmäisellä kaudella loukkaantumisten takia. Muutenkin joukkue oli ylimielinen Jesseä kohtaan, kokivat ilmiselvästi kilpailijana, siitähän se johtuu. Hyvä esimerkki joukkueen hengestä pelikaverit, valmennus, huolto eivät ottaneet autoonsa Jesseä kauden jälkeen, raahasi varustetaan yksin kadulla, sieltä fani oli vienyt Jessen omalla autolla kotiin, kertoo kaiken kyseisistä henkilöistä ja joukkueesta.
Kärpät hoitaa asiansa aivan eri lailla kuin Edmonton vieläpä kyseessä olevaa nuorta poikaa .
En yhtään ihmettele jos Jesse ei halua ku...kkaan kyseiseen tunnettuun seuraan, kemiat eivät aina vaan toimi, tulee syvä inho, parempi vaihtaa maisemaa, nauttia jääkiekosta.
Kärpät on auttanut nuorta tähtipelaajansa, vaikka Jesse on Edmontonin omaisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Edmonton ei osaa päättää mitään.
Puljujärvi ei voi tehdä oikein mitään, Kärpät antaa onneksi mahdollisuuden harjoitella, Kärpät voisi laskuttaa Edmontonia.
Aikamoista vatulointia ja kiusaamista on Edmontonin touhuaminen.
NHL on sarja jossa vain raha merkitsee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielelläni tiirailen myös virtuaalilasien lävitse puolustajien Lehtonen ja Mikkola myös otteita kentällä.
Pojat pelasivat ihan hyvän kauden pakkiparina ylivoimakokoonpanossa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisihan se hienoa, jos Pulju tulisi Kärppiin vaikka pysyvästi, mutta Edmunton omistaa Jessen pelaajaoikeudet, siellä ei ajatella mitään muuta kuin rahaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jesse voi pelata
Kärpissä jos haluaa.Oilers ei siihen voi mitään kun ei ole sopimusta. NHL on eri asia ja vaatii muiden seurojen tarjouksia jotka Oilers hyväksyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosi hyvä, Puljujärvi taas Kärpissä ! Kärppien uuteen pelaajakokoonpanoon tulee tehoa. Tervetuloa Ouluun pelaamaan Puljujärvi ! Halutaan nähdä Puljujärvi iloisena, vakavat ilmeet voi heittää pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

columbuksen jarmo kekäläinen teki aikoinaan oikean ratkaisun kun valitsi dubuoisin joukkueeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se kumma jos ei ensikaudella ole Raksilan hallissa yli 7000 katsojaa joka pelissä kun Pulju ja ehkä Junttila ja jopa tällä hetkellä sopimukseton Mäenalanen pelaa Kärpissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpistä maalimalle menneet ovat aina menestyneet ja niin tulee tekemään Puljukin. Tuo "oilerssin" pelaajapolitiikka on todellakin outo. Sillä ei näytä olevan mitään tarkoitustakaan menestyä nhl:ssä. Jesse on paras Suomalainen omassa roolissaan, sen näytti nuorten kisat ja siellä voitetut MM-kullat. Nyt vain hänen tulee päästä/saada rooli joukkueessa, jossa hänen parhaat ominaisuudet tulee esiin. Hyvä esimerkki tästä on "tietokone" Aho. Hän on jo alkumetreillä saanut pelata omilla vahvuuksilla ja sen olemme nähneet. Jessen koko tuo hänelle NHL:n sellaista mitä monellakaan ei ole, lisänä pojan taito, nopeus...! Nyt vain ilo mukaan Jesse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä itse pilasi uransa lähtemällä liian aikaisin ja nyt vielä jatkaa smalla linjalla, jos palaa SM-liigaan. NHL vaihtoehtona ainoastaa, jos hakee vauhtia KHL tai Sveitsi, Itävalta linjalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vielä tovi sitten Mettovaara totesi Puljun Kärpissä pelaamisen höpöhöpö-puheeksi😜 Toivottavasti pelaa ainakin hetken, toisi lisämaustetta Liigan aloitukseen👍

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulee tunne että NHL mentiin liian takki auki,asenne pitää olla työntekoon harjoitteluun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (58)

Uutisvirta

13:33
Lasten päivähoidon ja kotihoidon stressaavuudessa ei ole suurta eroa, kertoo tuore tutkimus – päivähoito ei aiheuta ainakaan kotia enempää stressiä
13:32
Traktori ja henkilöauto kolaroivat Oulun Vasankankaalla
12:45
Postin työntekijät järjestävät mielenosoituksen Helsingissä – "Olemme jo kauan joustaneet, sietäneet ja kestäneet postitoiminnan alasajoa"
12:15
Rahaministeri Lintilä: Lentoveron sijaan Helsinki Vantaasta green hub – päästöt kuriin uusiutuvalla lentopolttoaineella
12:13
Maakotkan pesintä onnistui hienosti viime kesänä – Pohjoisen merikotkilla suurta vaihtelua eri alueilla
11:36
Pohojonen pöllyytys alkaa Pessimismimusikaalilla – esitys tuo esiin puolankalaisten laajan tunnekirjon harmituksesta tympääntymiseen
11:20
JHL:n tukilakko sulkee tavaraliikenteen ratapihat ensi tiistaina, junien kunnossapito lakossa seuraavan päivän
77
Koulujen joulujuhlien lainmukaisuutta selvitetään myös Oulussa – Lyseon lukion iso ylioppilasjuhla mahtuu vain tuomiokirkkoon
74
"Miksi Lyseosta tuli tällainen kiistakapula", ihmetteli Jenni Pitko Oulun kaupunginvaltuustossa – Lyseon remontin esittely kirvoitti kiivasta keskustelua
41
SDP:n valtuustoryhmä päätti erottaa Husseinin luottamuspulan vuoksi – asiakas ei ollut poistunut taksista
38
Yksityistieuudistus herätti kysymyksiä Oulun valtuustossa – "Vähimmäisvaatimus sille, että reuna-alueilla pystytään asumaan, on että tiet ovat auki"
32
Valmet Automotiven toimitusjohtaja näkee dieselskandaaleissa myös hyviä puolia – "Sähköautot tulevat nopeammin käyttöön kuin monet olettavat"
25
Kellosta pohjoiseen päin avautuu torstaina kahdeksan kilometrin pätkä uutta moottoritietä – Nelostien työt edenneet aikataulussa
19
Tilataksi törmäsi edellä ajavan auton perään ja pakeni paikalta Oulunsalossa – Otaxi: Asia hoidettu poliisin kanssa kuntoon

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

233 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula ko?

Nykyajan nuoret on vötkylöitä. Aamulla kun pitäisi aikaisin herätä ja sitten töhinmeno pitäisi olla, että menenpä sitte ... Lue lisää...
niin ja.,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image