Etta nousi takamatkalta voittoon Loimusta, ykköstähti Jan Heleniuksen nilkkavamma säikäytti

Markku Lappalainen ja Janne Marttila kantoivat nilkkansa loukanneen Jan Heleniuksen kentältä. KUVA: Jarmo Kontiainen
Urheilu 9.2.2020 19:57
Sami Korkala

Yksi jos toinenkin sydän jätti lyönnin väliin Oulun urheilutalon lehtereillä, kun Lentopalloseura Ettan tärkein pelaaja Jan Helenius väänsi sunnuntain liigaottelussa Loimua vastaan nilkkansa ja kannettiin pukukoppiin kuin haavoittunut enkeli.

Raision Loimu oli juuri ryöstänyt sunnuntaina ensimmäisen erän vaisusti aloittaneelta Ettalta. Siinä tilanteessa olisi ollut todella helppoa olla pahoillaan omasta puolestaan ja lyödä peli läskiksi.

– Ei kuulu meidän tyyliin. Kaikki reagoivat siinä tilanteessa niin kuin pitikin. Aloimme pelata entistä kovemmin, Ettan yleispelaaja Janne Marttila sanoi.

Ottelun lopuksi Etta juhli tärkeää 3–1-voittoa (18–25, 26–24, 25–16, 25–22) ja nousi taas pudotuspeliviivan paremmalle puolelle.

Tammikuun liigapelaajaksi valitun Heleniuksen loukkaannuttua Marttilalle iski tajuntaan, että yleispelaajan vastuu kasvoi hänen kohdallaan entistä suuremmaksi.

– Heti tuli mieleen, että nyt on alettava pelaamaan.

Kontiolla kelpo pelipäivä

Etta selvisi toisessa erässä Loimun kahdesta eräpallosta ja vei kaksi seuraavaa. Heleniuksen tontin ottanut Juuso Kontio pelasi kauden pisimmän pätkänsä kentällä ja oli yksi voiton kulmakivistä 16 pisteellään.

– Juusolla oli vaikea lähtö peliin. Monella olisi tullut siinä tilanteessa parin virheen jälkeen löysät housuun. Hän pääsi kuitenkin nauttimaan pelaamisesta – hienoa, että joukkueesta löytyy näköjään syvyyttä, Ettan valmentaja Olli Kuoksa iloitsi.

Hänellä oli huojentavia ensi käden tietoja Heleniuksen tilanteesta.

– Jan pystyy varmaankin pelaamaan vielä tällä kaudella, Kuoksa kertoi.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Pitkästä aikaa kansallista lentopalloliigaa seuraamassa. Pelin taso kertoi sen ettei tartte ihmeitä odotella maajoukkueelta, pitkiin pitkiin aikoihin. Tai ainakaan Ettasta siellä ei saa olla yhtään pyristelijää. Ihmetyttää vaan se mihin pelimiehet katoaa, tai niitten alut. Tämän iltaisessa pelissä ei ollut ensimmäistäkään pelaajaa jota vois kuvitella kansainvälisiin kekkereihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

23:33
CNN: Yli tuhat USA:n oikeusministeriön ex-työntekijää vaatii ministerin eroa – Barrin epäillään taipuneen Trumpin painostukseen
22:47
Uusien elämysten iltapäivä – Lentopalloseura Etta sai Iissä uusia ystäviä: "Tällaiset pelit ovat lajille älyttömän tärkeitä" Tilaajille
22:02
Son Tottenhamin sankari – Arsenal juhli murskavoittoa
21:23
Hallitus aikoo muuttaa potilasdirektiivin toimeenpanoa sote-uudistuksen yhteydessä
21:09
Miten hallita aikaa niin, että rentoutumisellekin jää tilaa? Oululaisopiskelija: "Tärkeintä jaksamiselle on ehtiä möllöttää välillä kotona"
19:46
Iin uudessa liikuntahallissa lähes 500 katsojaa, Ettan peliesitys ei riittänyt
19:45
Lentopallohuumaa Iissä – nimikirjoitukset menivät kuin kuumille kiville, vaikka Ettan esitys pelikentällä jäi pahasti vajaaksi
60
Jokaisessa julkisessa laitoksessa ei voi käydä vessassa Oulussa, vaikka kyseessä olisikin verovaroin kustannettu laitos – "Hädässä olevaa ihmistä yleensä autetaan"
48
Kätilöliiton mukaan huoli synnyttäjien ja vauvojen turvallisuudesta on maanlaajuinen – "Arvostammeko me uusien lasten syntymää ja perheitä satsaamalla heihin?"
41
Pohjois-Pohjanmaan museon kellarikerros jouduttiin sulkemaan – tutkimuksissa löydettiin terveydelle vaarallisia rakennusmateriaaleja
35
Merivesi voi nousta rajusti Perämerellä, merivartiosto varoittaa: "Näin kovat ennustukset ovat todella harvinaisia"
34
Puheenaihe: Keskittyykö uutismedia liikaa Suomessa? "Digitaalinen julkaisutoiminta syrjäyttää painettua mediaa, murros vaatii resursseja ja osaamista"
34
"On vain ajan kysymys, milloin osastolla tapahtuu potilasvahinko" – Yle: Oysin kätilöt ovat huolissaan potilasturvallisuudesta ja kannelleet aville, vastuualuejohtaja kiistää väitteet
28
Suomen teillä kurvailee tuhansia alaikäisiä autoilijoita – 12 000 alle 18-vuotiasta sai viime vuonna poikkeusluvan, ja tuhansia hakemuksia on jonossa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa ja Keski-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Lapissa lumisateen vuoksi.

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 25 m/s.
Maan etelä- ja itäosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta yöllä ja aamulla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Marinin kallis vedätys

159 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi asuntojen arvo laskee koko suomessa?

kysykääpä itseltänne että missäpäin oulua haluaisitte asua, jos olisi varaa. Siellä eivät hinnat laske. Kaikki eivät näe... Lue lisää...
Sijaintisijainsijain...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image