Ateenassa tuli ikävä arkea ja aamupuuroa

Lämmin vastaanotto . Minna Leinonen palasi Ateenasta kotiin Kainuuseen. Leinosen ensimmäinen ampumavalmentaja Osmo Leivo oli vastassa kukkien kanssa ja Ristijärven Keskuskoulun viidesluokkalaiset Suomen lippujen ja onnittelubanderollien kanssa. KUVA: Kirsi Haapea
Urheilu 1.10.2004 0:00
Kirsi Haapea
Ateenan paralympialaisissa ilmakivääriammunnassa kultaa voittanut ristijärveläinen Minna Leinonen lensi kotiin Kainuuseen varhain torstaiaamuna ja yllättyi lämpimästä vastaanotosta Kajaanin lentokentällä. Kultamitalistia vastassa olivat vanhempien lisäksi Ristijärven keskuskoulun viidesluokkalaiset, kotikunnan edustajat ja ampumaurheiluväkeä.

"Uskomatonta, että täällä on näin paljon ihmisiä", Minna Leinonen sanoi, kun hän viimein pääsi lentokoneesta alas ja omiensa joukkoon. Takana oli pitkä lento Ateenasta keskiviikkona, kahden tunnin yöunet ja odottelua Helsinki-Vantaalla, sillä Kajaanin aamukone myöhästyi teknisen vian takia.

Leinonen vakuutti, että vastaanoton lämpö auttaa kestämään suuren lämpötilaeron Ateenasta aamukoleaan Kajaaniin. Ateenassa oli paralympialaisten loppupäivinä mukavat 24-30 astetta lämmintä.

"Laskin jo päiviä kotiin pääsyyn. Ikävä alkoi olla. Kaipasin jopa suomalaisia arkiasioita, aamupuuroa ja ruisleipää."

Vanhemmat Arja ja Eero Leinonen ovat saaneet paljon onnitteluja kotona Ristijärvellä ja elämä on ollut pari viikkoa yhtä hulinaa. Kotoa kultamitalisti ei ole saanut ampumakipinäänsä, sillä isäkään ei ammu eikä metsästä.Lahja löytyi lukioaikana


Lukioaikana Kajaanissa Minna Leinonen tutustui erilaisiin harrastusmahdollisuuksiin ja kiinnostui ilmakivääriammunnasta, sillä siinä vamma ei haitannut. Valmentaja Osmo Leivo huomasi tytön lahjat ja vei ja vei hänet vuonna 2000 ensimmäisiin SM-kisoihin velaksi saadulla invataksikyydillä. Leivo olisi halunnut nuoren ampujan jo Sydneyn kisoihin, mutta se ei onnistunut.

"Minna on ollut valmis paralympialaisten voittoon jo puolitoista vuotta", Leivo sanoi. Leivo sai väistyä vuoden vaihteessa Minna Leinosen valmentajan paikalta ja kokee joutuneensa ikäsyrjinnän kohteeksi.

"Liiton mielestä näin vanhalla ei voi olla enää annettavaa urheilulle", 71-vuotias Leivo puhisi.

Ristijärven kunta järjestää Minna Leinosen kunniaksi kansalaisjuhlan lauantaina 2. lokakuuta kello 14 Keskuskoululla.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

71
Oulun poliisille järjestellään tiloja – onko poliisin pakko toimia Senaatti-kiinteistöjen tiloissa?
26
Kaleva näyttää Huuhkajien EM-karsintaottelun perjantaina Rotuaarin lavan näytöltä
24
Limingassa ja Raahessa urakoiva valokuituasentaja Relacom hakeutui konkurssiin – Lakeuden Kuitu selvittää kuka hoitaa urakat loppuun
19
Kalevan lukijat ehdottivat Oulun yliopistolle uutta kampusta muun muassa Raksilaan, Linnanmaalle sekä Ylikiiminkiin – "Linnanmaan kampuksen siirto kokonaisena on pelkkää ajatusleikkiä"
18
Käräjäoikeus määräsi Oulun kaupungin maksamaan 900 000 euroa korvauksia yt-rikkomuksista – hyvitystä 460:lle hengelle
18
Turvapaikanhakijoiden tukiyhdistys ei yllättynyt EIT:n ratkaisusta: "Maahanmuuttovirasto ja poliisi ovat usein painostaneet valitsemaan vapaaehtoisen paluun"
17
Vasemmistoliiton Andersson vaati hoivakotien asukkaille korvauksia – "Audi-miesten kokoomuslaiset ja mersupersut yhtä oppositiota"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

242 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei auto ole turhake

Suurimmalla osalla veronkorotuksia vaativat ja autoilijoita rikollisiksi kutsuvilta puuttuu kokonaan oma elämä. He ovat ... Lue lisää...
Gennadi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.11.

Fingerpori

15.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image