Ateenassa tuli ikävä arkea ja aamupuuroa

Lämmin vastaanotto . Minna Leinonen palasi Ateenasta kotiin Kainuuseen. Leinosen ensimmäinen ampumavalmentaja Osmo Leivo oli vastassa kukkien kanssa ja Ristijärven Keskuskoulun viidesluokkalaiset Suomen lippujen ja onnittelubanderollien kanssa. KUVA: Kirsi Haapea
Urheilu 1.10.2004 0:00
Kirsi Haapea
Ateenan paralympialaisissa ilmakivääriammunnassa kultaa voittanut ristijärveläinen Minna Leinonen lensi kotiin Kainuuseen varhain torstaiaamuna ja yllättyi lämpimästä vastaanotosta Kajaanin lentokentällä. Kultamitalistia vastassa olivat vanhempien lisäksi Ristijärven keskuskoulun viidesluokkalaiset, kotikunnan edustajat ja ampumaurheiluväkeä.

"Uskomatonta, että täällä on näin paljon ihmisiä", Minna Leinonen sanoi, kun hän viimein pääsi lentokoneesta alas ja omiensa joukkoon. Takana oli pitkä lento Ateenasta keskiviikkona, kahden tunnin yöunet ja odottelua Helsinki-Vantaalla, sillä Kajaanin aamukone myöhästyi teknisen vian takia.

Leinonen vakuutti, että vastaanoton lämpö auttaa kestämään suuren lämpötilaeron Ateenasta aamukoleaan Kajaaniin. Ateenassa oli paralympialaisten loppupäivinä mukavat 24-30 astetta lämmintä.

"Laskin jo päiviä kotiin pääsyyn. Ikävä alkoi olla. Kaipasin jopa suomalaisia arkiasioita, aamupuuroa ja ruisleipää."

Vanhemmat Arja ja Eero Leinonen ovat saaneet paljon onnitteluja kotona Ristijärvellä ja elämä on ollut pari viikkoa yhtä hulinaa. Kotoa kultamitalisti ei ole saanut ampumakipinäänsä, sillä isäkään ei ammu eikä metsästä.Lahja löytyi lukioaikana


Lukioaikana Kajaanissa Minna Leinonen tutustui erilaisiin harrastusmahdollisuuksiin ja kiinnostui ilmakivääriammunnasta, sillä siinä vamma ei haitannut. Valmentaja Osmo Leivo huomasi tytön lahjat ja vei ja vei hänet vuonna 2000 ensimmäisiin SM-kisoihin velaksi saadulla invataksikyydillä. Leivo olisi halunnut nuoren ampujan jo Sydneyn kisoihin, mutta se ei onnistunut.

"Minna on ollut valmis paralympialaisten voittoon jo puolitoista vuotta", Leivo sanoi. Leivo sai väistyä vuoden vaihteessa Minna Leinosen valmentajan paikalta ja kokee joutuneensa ikäsyrjinnän kohteeksi.

"Liiton mielestä näin vanhalla ei voi olla enää annettavaa urheilulle", 71-vuotias Leivo puhisi.

Ristijärven kunta järjestää Minna Leinosen kunniaksi kansalaisjuhlan lauantaina 2. lokakuuta kello 14 Keskuskoululla.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

13:55
Kuorma-auton lavalla olleet paalit syttyivät tuleen, ohikulkija havaitsi palon
13:36
Pärmäkoski onnistui kiertueen päätöskilpailussa, nousi seitsemänneksi
13:28
Norwegianin koneita Kanarian hiekkamyrskyn silmässä – koneet pitää tarkastaa ennen kuin niillä voi lentää
12:57
Henkilöauto ajautui ulos tieltä Siikalatvalla, ajokeli voi olla huono
11:35
Sairaalaklovneilla on sairaalassa tärkeä tehtävä tuoda päiviin leikkiä ja hassuttelua –  mutta pitääkö klovnin olla aina iloinen?
11:00
Italian liigan pelejä siirretään koronaviruksen pelossa - Milanon ja Venetsian matkailu vaarassa: "Tämä ei ole Italian Wuhan", sanoo matkailujohtaja
10:51
Käsittämätön tapaus NHL:ssä: Carolinan maalille nousi kesken pelin jääkoneen kuljettaja, joka torjui sensaatiomaisen voiton – Sebastian Ahon pisteputki jatkuu yhä
72
Loppuko hiihto ilmastonmuutokseen? Professori: "Eteläisen Suomen koululaisille luminen talviloma on muisto vain"
29
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
24
Italiassa koronavirustartuntojen määrä nousee nopeasti – hallitus aikoo eristää tartuntakeskittymät ainakin kahdeksi viikoksi, jalkapallo-otteluita peruttu
22
Koulumaailmassa lastensuojeluilmoituksen oltava viimeinen toimenpide Lukijalta
15
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
12
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
11
HS: Kaksi lentokenttää suljettiin Kanariansaarilla hiekkamyrskyn vuoksi, myös Suomen-lentoja peruttu

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aluksi huono Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Salla lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Ajokeli on aluksi huono Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Salla lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä tai aamulla Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

253 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mikset ole osakkeen omistaja?

Myyntiä tavoittelevalle nyt on tosiaankin hyvä aika myydä. Näin on tosin sanottu jo pian 10 vuotta. Niinä vuosina kun ei... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image