Unicef: Gazassa kuollut jo lähes 300 lasta

Israelin iskuissa Gazaan on kuollut jo lähes 300 palestiinalaislasta ja -nuorta, kertoo YK:n lasten järjestö Unicef.

-
Kuva: MOHAMMED SABER

Israelin iskuissa Gazaan on kuollut jo lähes 300 palestiinalaislasta ja -nuorta, kertoo YK:n lasten järjestö Unicef. Sen mukaan yli 200 surmansa saaneista lapsista on alle 12-vuotiaita.

Unicefin laskelmat perustuvat varmistettuihin uhrimääriin. Järjestö arvelee, että luvut kasvavat edelleen, kun kahden edellisen päivän tiedot tarkentuvat.

Konfliktissa on kuollut yhteensä jo yli 1 650 palestiinalaista. Israel on menettänyt ainakin 63 sotilasta ja kolme siviiliä.

Israelin armeijan mukaan pohjoisen Gazan taisteluita paenneiden pakolaisten on turvallista palata takaisin osaan aluetta. Lupa koskee Beit Lahian asukkaita, joita on armeijan mukaan 70 000.

- Heille (asukkaille) on kerrottu, että siviilien on turvallista palata Beit Lahiaan ja Al-Atatraan, kertoi Israelin armeijan tiedottaja uutistoimisto AFP:lle.

Lausunnon uskottiin merkitsevän, että Israelin joukkojen toiminta alueella on päättynyt. Silminnäkijät kertoivat myös nähneensä Israelin armeijan aloittaneen vetäytymisen Al-Atatrasta, joka kuuluu Beit Lahian alueeseen.

Kyseessä on ensimmäinen kerta 26 päivää kestäneen konfliktin aikana, kun Israelin joukkojen on nähty vetäytyvän Gazasta. Vetäytymistä edelsi israelilaisviranomaisten ilmoitus, jonka mukaan Israel ei aio lähettää edustajia tulitaukoneuvotteluihin Egyptiin tänään.

Gazan kaistaleella asuu noin 1,8 miljoonaa ihmistä. Heistä yli neljännes on joutunut pakenemaan kodeistaan konfliktin vuoksi.