
Eräopas Jouni Laakkonen rakastaa kalaa ja aitoja metsän makuja. Niitä hän hyödyntää tehdessään asiakkaidensa kanssa ruokaa keskellä metsää, veden äärellä.
– Tykkään nostaa mahdollisimman pitkälle raaka-aineiden oman maun esiin. Toki suola, pippuri ja erilaiset yrtit kuuluvat asiaan. Suolaa ei tarvitse käyttää avotulella niin paljon kuin tavallisesti, sillä savu voimistaa jo itsessään ruoan makua.
Laakkonen kertoo mittaavansa ja pakkaavansa tarvitsemansa kuiva-aineet valmiiksi minigrip-pusseihin, jotka vievät rasioita vähemmän tilaa repussa ja mukautuvat paremmin rinkan muotoihin.
Säilykepurkkeja hän ei käytä, sillä ne pitäisi kantaa luonnosta myös pois.
– Joskus nuotiopaikoilla näkee mustuneita tölkkejä. Ne eivät maadu tulikäsittelyn jälkeenkään. Nelisen vuotta sitten astuin Lapissa vanhaan säilyketölkkiin.