Analyysi: Oulun jät­ti-in­ves­toin­nit kan­nat­taa tehdä vaikka ris­kil­lä

Kaleva live: Katso pai­kal­lis­ta jal­ka­pal­loa suorana – ACO/OLS kohtaa Her­cu­lek­sen

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Ulkona voi syödä hyvin myös muualla kuin ra­vin­to­las­sa – Jouni Laak­ko­nen joh­dat­taa metsään te­ke­mään avo­tu­lel­la ko­ko­nai­sen il­lal­li­sen pie­nel­lä mää­räl­lä tar­vik­kei­ta

Eräopas Jouni Laakkonen neuvoo, miten raaka-aineet kulkevat mukana ja mitä muuta metsään kannattaa ottaa. Hiilloskalaa voi maustaa vaikka kuusenkerkillä tai havusilpulla.Jouni Laakkonen kannustaa ihmisiä tekemään ruokaa luonnossa. Se onnistuu tarvittaessa pienelläkin retkivarustuksella.
Jouni Laakkonen kannustaa ihmisiä tekemään ruokaa luonnossa. Se onnistuu tarvittaessa pienelläkin retkivarustuksella.

Eräopas Jouni Laakkonen rakastaa kalaa ja aitoja metsän makuja. Niitä hän hyödyntää tehdessään asiakkaidensa kanssa ruokaa keskellä metsää, veden äärellä.

– Tykkään nostaa mahdollisimman pitkälle raaka-aineiden oman maun esiin. Toki suola, pippuri ja erilaiset yrtit kuuluvat asiaan. Suolaa ei tarvitse käyttää avotulella niin paljon kuin tavallisesti, sillä savu voimistaa jo itsessään ruoan makua.

Laakkonen kertoo mittaavansa ja pakkaavansa tarvitsemansa kuiva-aineet valmiiksi minigrip-pusseihin, jotka vievät rasioita vähemmän tilaa repussa ja mukautuvat paremmin rinkan muotoihin.

Säilykepurkkeja hän ei käytä, sillä ne pitäisi kantaa luonnosta myös pois.

– Joskus nuotiopaikoilla näkee mustuneita tölkkejä. Ne eivät maadu tulikäsittelyn jälkeenkään. Nelisen vuotta sitten astuin Lapissa vanhaan säilyketölkkiin.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.