Kolumni: MM95 ei ole vain nevö foget -meemi, vaan su­ku­pol­vi­ko­ke­mus

Suurpetokeskus: Tuore tar­kas­tus kertoo useista puut­teis­ta Kuu­sa­mon suur­pe­to­kes­kuk­ses­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Ul­ko­mi­nis­te­riö ke­hot­taa Etio­pias­sa oles­ke­le­via suo­ma­lai­sia pois­tu­maan maasta vä­lit­tö­mäs­ti, ti­lan­net­ta ku­va­taan ar­vaa­mat­to­mak­si

Etiopian pääministeri Abiy Ahmed puhumassa maan parlamentin kokouksessa marraskuussa 2020.
Etiopian pääministeri Abiy Ahmed puhumassa maan parlamentin kokouksessa marraskuussa 2020.
Kuva: STR

Etiopian hallitus julisti sisällissodan riepottelemaan maahan 2. marrakuuta kuuden kuukauden mittaisen kansallisen hätätilan. Nyt Suomi on päivittänyt matkustustiedotettaan epävakaan ja arvaamattoman tilanteen vuoksi.

Ulkoministeriön mukaan tilanteen kehittymistä on vaikea ennustaa ja turvallisuustilanne voi heikentyä odottamatta. Samalla muistutetaan maassa olevia pitämään huoli vesi- ja ruokavarastojen riittävyydestä.

Myös esimerkiksi huoltovarmuus, lentojen saatavuus ja mahdollisuus yhteydenpitoon voivat muuttua nopeasti. Aikaisempien levottomuuksien aikana nettiyhteyksiä on rajoitettu ja suljettu, ja näin voi käydä myös nyt.

Ulkoministeriö kehottaa kaikkia suomalaisia poistumaan maasta välittömästi ja pitämään matkustusilmoituksensa ajan tasalla. Kaupalliset lennot ovat toiminnassa ja jokainen hankkii ja kustantaa lentonsa itse. Addis Abeban lentokentän odotetaan ruuhkautuvan lähipäivinä.

Etiopiassa pääministeri Abiy Ahmed julisti maanlaajuisen hätätilan ja patisti kansalaisia tarttumaan aseisiin ja valmistautumaan sotaan kapinallisia vastaan. Kapinalliset ovat menestyneet rintamalla sen jälkeen kun kaksi kapinallisliikettä, Tigrayn ja Oromojen vapautusarmeijat, liittoutuivat elokuussa Ahmedin hallinnon kukistamiseksi.