Liikenne: Jos Oulun Poik­ki­maan­tie pää­te­tään uu­dis­taa, töihin pääs­tään no­peas­ti

Taiteiden yö: Kahden in­to­hi­moi­sen tai­de­har­ras­ta­jan unelma täyttyy Tai­tei­den yönä, kun Gal­le­ria 33 avaa ovensa

Pääkirjoitus
Tilaajille

Uk­rai­nan sotaa käydään nyt ää­ri­ra­joil­la, uudet oh­juk­set aut­ta­vat Uk­rai­naa mutta sodan kään­tä­mi­seen ne tuskin vielä riit­tä­vät

Ukraina hakee käännettä sotaan ja kertoo hyökkäysaikeista maan etelärannikolla. Venäjä on ilmoittanut "operatiivisesta tauosta" hyökkäyksessä. Osapuolten ilmoituksiin kannattaa suhtautua varauksin. Ne ovat osa sodankäyntitaktiikkaa. Sodan ratkaisua ei nähdä rintamilla aikoihin.

Maanantai oli Ukrainan sodan 138. päivä. Venäjä puhuu edelleen "erikoisoperaatiosta", ja se olisikin ollut toimiva ilmaus, jos Ukraina olisi Kremlin toiveiden mukaisesti kaatunut kolmessa päivässä. Kävi aivan toisin.

Päätavoitteista Venäjä ei kuitenkaan tunnu tinkineen. Maan turvallisuusneuvoston pääsihteeri Nikolai Patrushev ilmoitti viime viikolla, että Venäjä aikoo – edelleen – "demilitarisoida" Ukrainan, suojella siviilejä "kansanmurhalta" ja tehdä Ukrainasta pysyvästi neutraalin maan Venäjän ja Naton välillä.