Oulu: Val­tio-omis­ta­ja vaatii, että Oulun len­to­yh­tey­det saadaan pa­rem­mik­si

Kadonneet: Suun­nis­tus­ki­sa sai uuden kään­teen, kun Mu­hok­sen met­säs­tä löytyi Kel­los­ta ka­don­nut nainen

Peruskoulu: Ou­lu­lais­opet­ta­ja kertoo, mikä kä­si­työn ope­tuk­ses­sa meni pieleen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kolumni
Tilaajille

Uk­rai­naa ei saa unohtaa – jo­kai­nen uusi so­ta­päi­vä mu­ren­taa tu­le­vai­suut­ta

Sota on katoamassa etusivun otsikoista, koska sitä yksinkertaisesti ei enää jakseta ajatella. Samoin kuin aikoinaan kävi Syyrian sodalle. Sekin muuten jatkuu yhä, jo kahdettatoista vuotta.

Soitin taas pitkästä aikaa kaverilleni Petrolle, joka asuu pienessä kylässä Kiovan pohjoispuolella. Elämä jatkuu, ja sähköäkin on taas saatu vähän enemmän – virta on viime aikoina ollut useammin päällä kuin pois, mikä on selvä parannus muutaman viikon takaiseen tilanteeseen. Juuri muuta iloista kerrottavaa ei kyllä sitten löydykään.

Sveitsiin sotaa paennut tytär lapsineen oli vuodenvaihteessa käymässä, samalla ehdittiin juhlia syntymäpäivätkin. Uudenvuodenyönä venäläiset järjestivät sitten aikamoisen ilotulituksen. Taivas välkkyi Kiovan yllä, kun Ukrainan ilmapuolustus ampui alas  lennokkeja ja ohjuksia. Vieraat ovat nyt palanneet turvalliseen Sveitsiin.

Petron kylällä on toistaiseksi ollut onnea – venäläiset polttivat keväällä taloja Dneprin vastarannalla Kiovaan pyrkiessään, mutta eivät tällä puolella jokea olleet lähelläkään.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.