Mainos

Tyr­nä­väl­lä ty­kä­tään tehdä yhdessä

Tyrnävän yrittäjäyhdistyksessä on mukavasti hyvä yhdessä tekemisen meininki. Perunoistaan kuulu kunta on kehittynyt yrittäjäystävälliseksi ja yrittäjät tekevät myös kuntarajat ylittävää yhteistyötä.

”Järjestämme syksyn markkinoille aina potun kauneuskisan ja kuvassa on viime syksyn voittajapottu sekä Pottu – Pena”, Suotula-Ervasti kertoo.
”Järjestämme syksyn markkinoille aina potun kauneuskisan ja kuvassa on viime syksyn voittajapottu sekä Pottu – Pena”, Suotula-Ervasti kertoo.

Tyrnävän yrittäjäyhdistyksessä on mukavasti hyvä yhdessä tekemisen meininki. Perunoistaan kuulu kunta on kehittynyt yrittäjäystävälliseksi ja yrittäjät tekevät myös kuntarajat ylittävää yhteistyötä.

Tyrnävällä toimii varsin tehokas ja aikaansaava yrittäjien paikallisyhdistys.

”Meillä on täällä mukavasti pöhinää ja semmoinen yhdessä tekemisen meininki”, Tyrnävän Yrittäjien puheenjohtaja Annukka Suotula-Ervasti tuumaa tyytyväisenä.

Jäseniä paikallisyhdistyksessä on tällä hetkellä 74 yrittäjää ja tuo määrä on pysynyt useamman vuoden suunnilleen samoissa lukemissa.

Yhteisymmärryksessä kunnan kanssa

”Moni ajattelee, että Tyrnävä on kaukana jossain, mutta itse asiassa me olemme hyvien kulkuyhteyksien varrella, kulkeehan Tyrnävän Temmeksen läpi nelostiekin. Kunta on kehittynyt yrittäjäystävälliseksi paikaksi ja tänne on helppo tulla”, puheenjohtaja juttelee ja lähettää samalla Tyrnävän kunnalle terveisiä:

”Toivon entistä enemmän joustavuutta ja nopeutta, jotta yrittäjät saavat tarvitsemansa palvelun heti ja oikeat ihmiset ovat varmasti tavoitettavissa, yrittäjät eivät kysy montaa kertaa vaan on toimittava. Toisaalta yrittäjienkin on ymmärrettävä, että kunnan päätöksenteko on hieman kankeampaa kuin yritysten, moni asia on pakko kierrättää oikean päätöksenteon mukaisesti.”

Annukka Suotula-Ervasti toivoo käytettävän tasapuolisesti erilaisia kannustimia, jotta kuntaan saadaan lisää yrittäjyyttä.

”Kun saadaan lisää yrityksiä, niin kuntatalous kohenee ja kunnan palvelutaso paranee. Kunnan ei tarvitse tuottaa kaikkea itse, vaan monia palveluita voisi tuottaa enemmän yrityksillä. Yrittäjyyttä tukemalla ihan varmasti saadaan veroeuroja sitten moninkertaisesti takaisin.”

Edustaja elinvoima toimikunnassa

Tyrnävän Yrittäjät tekevätkin kunnan kanssa paljon tiivistä yhteistyötä. Muun muassa elinvoimatoimikunnassa on yrittäjien edustaja ja Suotula-Ervasti on yhdessä Tyrnävän kunnanjohtajan ja elinvoimakoordinaattorin kanssa kiertänyt ahkerasti alueen yrityksiä. Samoin yhteisiä aamukahveja ja koulutuksia järjestetään säännöllisesti.

”Myös tapahtumien suunnittelussa ja järjestämisessä tehdään kovasti yhteistyötä kunnan kanssa. Yhteisenä tempauksena on ollut myös jo useamman kerran järjestetty osta Tyrnävältä-kampanja, jonka tarkoituksena on nostaa esille Tyrnävän ostosmahdollisuuksia ja palveluita sekä saada kuntalaiset ymmärtämään, että on tärkeää käyttää oman kunnan palveluita, jotta ne täällä säilyisivät.”

Perunasta on moneksi

Tyrnävä on kautta Suomen tunnettu perunoista ja perunamarkkinoista. Paikallinen yrittäjäjärjestö on pääjärjestäjän kevään siemenperunamarkkinoilla ja samoin nyt toista kertaa järjestetyssä Uuden perunan juhlassa.

”Syksyn isot perunamarkkinat ovat Lions Clubin järjestämät, mutta sinne olemme jo useana vuonna tehneet kunnan kanssa yhteisen Tyrnävä-pihan. Tyrnävä on perunasta tunnettu, joten perunan ympärille on syntynyt mukavia tapahtumia.”

”Vaikka tapahtumissa olemme pääjärjestäjä, niin siltikään näitä ei tehdä yksin. Iso kiitos kuuluukin kunnan muille yhdistykselle ja vapaaehtoisille, jotka ovat isona apuna molemmissa tapahtumissa”, Suotula-Ervasti lähettää kiitokset.

Vuoden 2019 loppupuoliskollekin on Tyrnävällä vielä monenmoista ohjelmaa tiedossa.

”Yrittäjyysluokan kanssa järjestetään perinteinen läppärilenkki, jossa yrittäjyysluokkalaiset keräävät rahoja opiskelua varten hankitaviin läppäreihin. Tähän on mukavasti yhdistetty liikunta ja varainhankinta”, Suotula-Ervasti kertoo seuraavasta tempauksesta, joka on yleensä sijoittunut Yrittäjäpäivän tienoille.

Yhteistyötä yli kuntarajojen

Myös yhteistyötä Tyrnävän lähikuntien yrittäjäyhdistysten kanssa on kehitelty ja pidemmän aikaa. Suotula-Ervasti toivoo, että syksyn aikana jotain kivaa olisikin sillä saralla tiedossa.

”Yhteistyössä on voimaa. Yrittäjäjärjestö on ainut taho Suomessa, joka ajaa yrittäjän etua. Moni asia olisi paljon huonommin, jos järjestöä ei olisi. Paljon on myös jäsenetuja, ja jäsenmaksun hinnan saa taatusti takaisin, kun hyödyntää edes jonkun edun”, Tyrnävän Yrittäjien puheenjohtaja summaa.

Moni ajattelee, että Tyrnävä on kaukana jossain, mutta itse asiassa me olemme hyvien kulkuyhteyksien varrella.”