Pääkirjoitus: Asun­to­kau­pan krii­si­vai­he sekä lyö että hellii

Kouluruoka: Oulun kou­luis­sa tar­jot­tu oudon ha­jui­nen jau­he­li­ha­keit­to tut­ki­taan la­bo­ra­to­rios­sa

ADHD: Oulussa ke­hi­tet­tiin peli, joka voi jopa pal­jas­taa lapsen ADHD:n

Mainos: Markkinointitoimisto Kolmas Polvi etsii markkinoinnin asiantuntijaa - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Työn­an­ta­jil­le vel­vol­li­suus huo­leh­tia ai­vo­rau­has­ta etä­työs­sä

Korona-ajan mukanaan tuoman etätyön on todettu sekä lisäävän hyvinvointia että erilaisten mielenterveyshäiriöiden (masennus ja ahdistuneisuushäiriö) esiintyvyyttä. Kriisipuhelimiin tulee ennätysmäärä soittoja, joiden yleisin syy on pandemian aiheuttama paha olo.

Henkisesti huonosti voivista osa on etätyöläisiä, minkä vuoksi työnantajien tulisikin tiedostaa etätyön riskit ja panostaa työntekijöiden laadukkaaseen etätyöskentelyyn. Työn hallinta etätöissä ei siis saa jäädä yksin työntekijän vastuulle.

"Työrauhan varmistaminen kuuluu nimittäin työnantajan vastuulle – esimerkiksi perheelliselle työrauha voi olla parempi työpaikalla."

Työntekijän liiallisen kuormituksen tunnistaminen ja siihen puuttuminen mahdollisimman varhain ovat tärkeitä. Sopiva työkuormitus edistää työntekijöiden terveyttä ja työkykyä. Haitallisen työkuormituksen takana ovat usein huono työn organisointi ja sosiaalinen työilmapiiri. Virtuaalisten työyhteisökokousten lisäksi tarvitaan yksilöllisiä mahdollisuuksia keskustella lähiesimiehen kanssa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.