Työkone kaatui on­net­to­muu­des­sa Oulun To­ri­ho­tel­lin työ­maal­la – kul­jet­ta­ja toi­mi­tet­tiin jat­ko­hoi­toon

Rakennuttaja SRV:n aluepäällikkö kertoo, että onnettomuuden syynä oli ilmeisesti peruuttaminen liian lähelle monttua.

SRV:n tietojen mukaan koneen kuljettaja loukkaantui onnettomuudessa lievästi ja toimitettiin jatkohoitoon.
SRV:n tietojen mukaan koneen kuljettaja loukkaantui onnettomuudessa lievästi ja toimitettiin jatkohoitoon.
Kuva: Janne Kˆrkkˆ

Työkone menetti tasapainon ja kaatui maanantaina Oulun Torihotellin työmaalla tapahtuneessa onnettomuudessa. Rakennuttaja SRV:n Oulun aluepäällikkö Juha Huhtanen kertoo, että onnettomuuden syynä oli ilmeisesti peruuttaminen liian lähelle monttua. Tarkkaa syytä tutkitaan.

– Ilmeisesti peruuttaessa työkoneen rengas oli lipsahtanut liikaa montun puolelle ja kone menetti tasapainon. Tämä on ensinäkemä asiasta, Huhtanen kertoo.

SRV:n tietojen mukaan koneen kuljettaja loukkaantui onnettomuudessa lievästi ja toimitettiin jatkohoitoon. Huhtasella ei ole tietoa työkoneelle käyneestä vahingosta, mutta arvioi, että se tarkastetaan ennen uudelleen käyttöön ottoa. Työmaan päivä jatkui onnettomuuden jälkeen aiempaan malliin.

Huhtasen mukaan Torihotellin rakennustyömaa edistyy suunnitelmien mukaisesti. Oulun kaupunginhallitus käsitteli maanantaisessa kokouksessaan hotellihankkeesta vastaavan MGP Services Oy:n 28. toukokuuta jättämää rakentamisvelvollisuuden jatkoaikahakemusta.

Hotellin pitäisi olla valmis vuoden 2020 lopussa. Hotellin rakentamiskustannukset ovat noin 30 miljoonaa euroa.

Juttua päivitetty 24.6.2019 kello 19.35: Oulun kaupunginhallitus myönsi jatkoa hotellin rakentamisvelvoiteaikaan ensi vuoden loppuun saakka.