Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Tyly, ty­lym­pi, Kärpät – Marko Ant­ti­lan maa­li­put­ki sen kuin venyy ja Leevi Me­ri­läi­nen nousi jae­tul­le yk­kös­si­jal­le nol­la­pe­li­ti­las­tos­sa

Kärpät näytti vieraspelaamisen mallia Lahdessa. Leevi Meriläinen nousi jaetulle ykkössijalle nollapelitilastossa.

Lahti
Kärppien puolustajan Arttu Paason vauhtia.
Kärppien puolustajan Arttu Paason vauhtia.
Kuva: Kai Sinervo

Liiga, Pelicans–Kärpät 0–3 (0–1, 0–1, 0–1)

Jos jääkiekkojoukkueen videovalmentajan pitäisi tehdä kooste väkevästä ja jämptistä vieraspelaamisesta, siihen saisi erinomaista materiaalia Pelicansin ja Kärppien välisestä liigakamppailusta.

Kärpät löi pöytään sellaisen esityksen, jolla irtoaisi voittoja myös kevään pudotuspeleissä. Ainoat kehityskohteet olisivat tehokkaammassa ylivoimassa sekä liiallisen passiivisuuden välttäminen päätöserässä.

Jääkiekossa lähes kaiken mahdollisen nähnyt Marko Anttila oli samaa mieltä.

– Kyllä esityksemme suurilta osin täytti tylyn vieraspelin lainalaisuudet. Päätöserässä annoimme kuitenkin Pelicansille liikaa hyviä maalipaikkoja. Mutta illan tähti oli Leevi Meriläinen. Nuori mies oli suorastaan häikäisevä, 37-vuotias konkari sanoi.

Meriläinen merkkautti 29 torjuntaa. Joukkoon mahtui muutama todellinen highlight-pelastus. Nollapeli oli vasta 20-vuotiaan maalivahdin kauden kahdeksas. Sillä irtoaa jaettu ykkössija Ilveksen Marek Langhammerin kanssa.

Kärppien edellisissä otteluissa maaliverkko on ollut kovilla.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.