Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Tuu­li­voi­man kaa­voi­tuk­sen on oltava en­na­koi­ta­vaa – kaa­voit­ta­mi­seen tulisi so­vel­taa samoja laa­tu­kri­tee­re­jä kuin muunkin teol­li­suu­den kaa­voit­ta­mi­seen

Juha Sipilä otti kantaa (Kaleva 25.1./Lukijalta) tuulivoiman puolesta. ”Suomesta tuulivoiman avulla öljyvaltio”, Sipilä lupasi ja vaati tuulivoiman lupaprosessin sujuvoittamista. ”Neljä viidestä tuulipuiston kaavasta päätyy valitusten myötä hallinto-oikeuteen”, hän tuskitteli.

Olen Sipilän kanssa eri mieltä kaavavalituksista. Tuulivoimakaavojen päätyminen hallinto-oikeuteen pitää yllä toivoa, että Suomi on vielä oikeusvaltio – eikä jokin ”banaanivaltio”, joka lakaisee omien kansalaistensa oikeudet suuryhtiöiden tieltä. Perustuslain 22 §:ssä sanotaan: ”Julkisen vallan on turvattava perusoikeuksien ja ihmisoikeuksien toteutuminen.”

Sipilä kysyy, miten tuulivoimalle saadaan suurempi sosiaalinen hyväksyttävyys. Vastaus on yksinkertainen: tuulivoimaa ei voi kaavoittaa kaiken muun kustannuksella. Tuulivoiman kaavoittamiseen tulisi soveltaa samoja laatukriteerejä kuin muunkin teollisuuden kaavoittamiseen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.