Kaleva Live: Tulevan kauden AC Oulu esit­täy­tyy suu­rel­le ylei­söl­le, vas­tas­sa re­ser­vi­jouk­kue OLS – katso kauden en­sim­mäi­nen har­joi­tus­ot­te­lu suorana täältä

Vanhat kuvat: Nos­tal­gi­nen jou­lu­kuu Oulussa 2002 – tier­na­täh­det lois­ti­vat ja Gimmel jakoi nim­ma­rei­ta Stock­man­nil­la

Luitko jo tämän: Ko­hon­neet len­to­lip­pu­jen hinnat har­mit­ta­vat Oulusta Hel­sin­kiin len­tä­viä, Nor­we­gian tark­kai­lee ti­lan­net­ta – "Pi­däm­me reittiä tar­kas­ti sil­mäl­lä"

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Tuu­li­ener­gian va­ras­toin­ti vaatii uuden rat­kai­sun – Suomen oloihin sopivat pump­pu­voi­ma­lat

Tuulienergian osuus energian nimellistehosta Suomessa on noin 13 prosenttia, ja osuus lisääntyy lähiaikoina merkittävästi. Tuulienergian ongelma on siinä, ettei aina tuule. Vesivoiman osuus energiasta on noin 20 prosenttia. Sitä pidetään tärkeänä sähköntuotannon tasaajana.

Ruotsissa vesivoimaa on moninkertainen määrä Suomeen verrattuna, ja Norjassa sitäkin enemmän. Niissä vesivoiman käyttö säätövoimana on merkittävä. Vettä kerätään altaisiin ja sitä käytetään vähätuulisina aikoina runsaasti. Suurempi vesivoiman määrä johtuu Suomea suuremmista korkeuseroista maastossa ja siten jokivesistöistä, ja tietenkin suurten vesivoimaloiden määrästä.

Tuulienergian käyttö vaatisi varastointijärjestelmän.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.