Pääkirjoitus: Edus­kun­ta­vaa­lien voit­ta­jan paikka on vielä jaossa, ko­koo­mus on kan­gis­tu­mas­sa lop­pu­suo­ran al­kaes­sa

Nyrkkeily: Ou­lu­lai­nen Sami Elo­vaa­ra ylsi nyrk­kei­lyn MM-ot­te­luun saakka ja kävi läpi huu­me­hel­ve­tin

Rikokset: Päih­ty­neil­le on tar­jot­tu Oulussa al­ko­ho­lia ja au­to­kyy­tiä, jonka jälkeen heiltä on va­ras­tet­tu rahaa

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Tur­val­li­suus­alan pitää torjua eikä luoda tur­vat­to­muut­ta

Viime päivien hätkähdyttävät tapaukset kertovat, että kaikki ei ole kunnossa yksityisellä turva-alalla. Alan koulutukset ovat lyhyitä, ja toimialalle on myös päässyt väkeä, joka ei selvästikään sinne sovellu.

Turvayritysten järjestyksenvalvojien ja vartijoiden toiminnasta on parin viikon aikana jouduttu lukemaan hätkähdyttäviä uutisia. Ensin joulukuun lopulla poliisi kertoi tutkivansa useiden järjestyksenvalvojien epäiltyä väkivaltaa pääkaupunkiseudun juna-asemilla.

Alan yrityksen työntekijöitä epäiltiin paristakymmenestä rikoksesta, muun muassa pahoinpitelyrikoksista, laittomista uhkauksista, kunnianloukkauksista ja huumausaineen käyttörikoksista. Teot kuulostivat enemmän rikollisjoukkion kuin turvallisuudesta vastaavien ammattilaisten toimilta.

Sen jälkeen tuli sokkiuutinen espoolaisesta kauppakeskuksesta, jossa asiakkaana ollut nainen kuoli järjestyksenvalvojien käsissä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.