Retkeily: Na­pa­pii­rin ret­kei­ly­alue sai al­kun­sa, kun erä­mai­nen alue löytyi Ne­los­tien tun­tu­mas­ta

Vanhat kuvat: Jou­lu­kuus­sa 2002 Oulussa lois­ti­vat tier­na­täh­det ja Gimmel jakoi nim­ma­rei­ta Stock­man­nil­la

Luitko jo tämän: "Oulun Höyh­tyäl­le en saanut na­vet­taa, täällä kor­ves­sa olen nyt on­nel­li­nen" – Sinikka Kont­ti­nen on yl­peäs­ti ny­ky­ajan rohkea emäntä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Tur­val­li­nen arki voi mul­lis­tua äkkiä, ja siksi pitää va­rau­tua

Varautuminen on viisasta ennakointia eikä hätäistä reagointia jo tapahtuneeseen.Tavallisen kansalaisen kannattaa varautua poikkeustilanteisiin muutenkin kuin kotivaran keräämisellä.

Venäjä hyökkäsi Ukrainaan reilu kuukausi sitten. Vain joitakin päiviä hyökkäyksen alun jälkeen joditabletit oli myyty loppuun suomalaisapteekeista. Joditablettien tarkoitus on suojata kilpirauhasta radioaktiiviselta säteilyltä ydinonnettomuuden tai ydinaseiskun yhteydessä.Joditablettien hamstrauksessa oli kyse hätäisestä varautumisesta pahimpaan. Sodan jatkuessa ja muuttuessa yhä rumemmaksi on Suomessakin huomattu, että varautuminen tarkoittaa tavalliselle kansalaiselle paljon muutakin kuin tablettien hamstraamista.

Varautuminen on viisasta ennakointia, ei jälkikäteistä reagointia jo tapahtuneeseen. Yhteiskunnan eri toimijoiden rooliin on aina kuulunut varautuminen uusiin tilanteisiin ja erilaisiin poikkeusoloihin. Varautuminen koskee kuitenkin myös tavallisia ihmisiä.

Varautuminen on helppo unohtaa, kun nettipankki ja käteisautomaatit toimivat, vesi tulee ja menee ja sähkö lämmittää pattereita ja tuo valoa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.