Sirkus: Kahden lapsen äiti sai syk­syl­lä puhelun ja päätti karata sir­kuk­sen matkaan

Oulu: Ro­tuaa­rin palloa vaivaa mys­ti­nen vika, jota sel­vi­te­tään edel­leen

Luitko jo tämän: Suun­nis­tus­ki­sa sai uuden kään­teen, kun Mu­hok­sen met­säs­tä löytyi Kel­los­ta ka­don­nut nainen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Tuorein pal­jas­tus ve­ro­pa­ra­tii­si­yh­tiöis­tä kertoo taas ka­rus­ti, että korkea asema ei takaa korkeaa mo­raa­lia

Jättimäinen paljastusaineisto osoittaa, että korkean vallan käyttäjillä on usein matala moraali ja syvät taskut. Paljastukset toivottavasti jarruttavat tulevia talousrikoksia ja verokeinottelua. Myönteistä on, ettei keplottelijoiden joukossa ole suomalaispoliitikkoja.

Älkää tehkö niin kuin minä teen, vaan tehkää niin kuin minä sanon. Sanonta tulee väistämättä mieleen, kun katsoo listaa niistä nykyisistä tai entisistä poliittisista johtajista, joita sunnuntai-iltana julkistetulle kansainväliselle "Pandoran listalle" kuuluu.

Näitä nimiä on tullut vastaan jättimäisestä aineistosta, joka on vuodettu toimittajajärjestö ICIJ:lle. Aineisto koskee neljäätoista veroparatiisipalveluita myyvää yhtiötä.

Tietojen mukaan veroparatiiseja ovat hyödyntäneet muun muassa Tshekin nykyinen pääministeri Andrej Babish, Ukrainan presidentti Volodymyr Zelensky, Britannian entinen pääministeri Tony Blair vaimoineen ja Jordanian kuningas Abdullah II.

Vielä Britannian työväenpuoluetta johtaessaan Tony Blair paheksui veroja vältteleviä miljonäärejä, mutta vaikuttaa nyt sortuneen itse samanlaisiin operointeihin. Omistuksiaan näyttävät veroparatiisiyhtiöihin piilottaneen myös Babish ja Zelensky, jotka kummatkin nousivat valtaan lupauksilla tervehdyttää maidensa poliittista kulttuuria.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.