Politiikka: Merja Ra­sin­kan­gas vaihtaa kes­kus­tas­ta pe­rus­suo­ma­lai­siin, ko­koo­muk­ses­ta Oulun suurin val­tuus­to­ryh­mä

Jääkiekko: Bar­ta­ve­gen esit­tä­mä kri­tiik­ki ju­nio­ri­pe­lis­sä oli liikaa – se­los­tuk­set pantiin het­kek­si pannaan

Verovähennykset: Jat­kos­sa yritys voi il­moit­taa ko­ti­ta­lous­vä­hen­nyk­seen tar­vit­ta­vat tiedot asiak­kaan­sa puo­les­ta

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tuomas Lohi: En ole eri­tyi­sen lah­ja­kas

Tyrnävän kunnanjohtaja Tuomas Lohi, 33, siirtyy kesällä Kempeleen johtoon.

Tuomas Lohi siirtyy kesällä Tyrnävän kunnanjohtajan tehtävistä Kempeleen johtoon.
Tuomas Lohi siirtyy kesällä Tyrnävän kunnanjohtajan tehtävistä Kempeleen johtoon.
Kuva: Pekka Peura

Tuomas Lohi (33) ei ole mitenkään erityisen lahjakas, vaikka hän valmistui maisteriksi 21-vuotiaana, väitteli 23-vuotiaana Suomen nuorimpana historian tohtoriksi, valittiin 24-vuotiaana lukion rehtoriksi, 27-vuotiaana sivistysjohtajaksi, 28-vuotiaana Tyrnävän kunnanjohtajaksi ja aloittaa tulevana kesänä, 33-vuotiaana, Kempeleen kunnanjohtajana.

Arvio on hänen omansa.

Perisuomalaisittain Lohi vähättelee lahjakuuttaan ja korostaa mieluummin määrätietoisuuttaan ja ahkeruuttaan. Hän painottaa sitä, että vaikka hänen urankehityksensä on ollut nopea ja nousujohteinen, mukana on ollut suotuisia olosuhteita, sattumaa, tuuriakin.

Kiittämättä eivät jää myöskään ympärillä olleet läheiset ja työyhteisöt, ylipäätään Loheen matkan varrella luottaneet ihmiset.

Hetken pohdinnan jälkeen Lohi myöntää, ettei hän kenties aivan tavallinenkaan ole.

”Ehkä minulla on luontaisia sosiaalisia taitoja ja tilannetajua, välittömyyttä. En asetu helposti rooleihin, enkä pelkää tarttua haasteisiin.”

Mikä sinusta tulee isona?

Lohi ei suhtaudu uraansa ja elämäänsä kuin urheilija, joka tähtää esimerkiksi olympiakultaan.

Seuraavaksi hän aikoo keskittyä hoitamaan Kempeleen kunnanjohtajan tehtäviä ja toivoo, että kahdenkymmenen vuoden kuluttua, 53-vuotiaana, hän olisi elämäänsä tyytyväinen kansalainen, jolla olisi edelleen terveyttä, virtaa ja uskallusta tarttua uusiin haasteisiin.

Lue lisää nuorella iällä paljon ehtineiden henkilöiden tarinoita Kalevan Sunnuntai-liittestä!