Trump tviit­ta­si ha­lua­van­sa 5G:n ja 6G:n – tämän vuoksi siitä seu­ran­nees­sa kes­kus­te­lus­sa mai­ni­taan Oulu ja Suomi

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin tviitit herättävät keskusteluja niin presidentin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Donald Trump kirjoitti haluavansa Yhdysvaltoihin 5G:n ja 6G:n.
Donald Trump kirjoitti haluavansa Yhdysvaltoihin 5G:n ja 6G:n.
Kuva: SHAWN THEW

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin tviitit herättävät keskusteluja niin presidentin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Tällä kertaa on pohdiskeltu hänen sanomisiaan langattomista verkkoteknologioista.

Trump teki nyt käsittelyssä olevat tviittinsä torstaina aamulla paikallista aikaa. Hän tviittaa haluavansa 5G:n ja jopa 6G:n Yhdysvaltoihin niin pian kuin mahdollista.

Tviiteissä herätti huomiota erityisesti hänen toiveensa 6G-teknologiasta. Tällä hetkellä useammat laitevalmistajat ovat ilmoittaneet vasta julkaisevansa tämän vuoden aikana 5G-verkkoja tukevan älypuhelimen. Joukossa on myös 5G:stä uutta nousukiitoa uralleen toivova Nokia.

Jos 5G-teknologia on vasta tekemässä tuloaan, 6G tästäkin kehittyneempänä versiona on vielä saavuttamattomampi teknologia. Trumpin sanoista kirjoittaa esimerkiksi Mashable.com, jossa huomautetaan, ettei 6G:tä ole vielä olemassakaan.

Sama taho tietää kertoa, että 6G-tekniikkaa kehitetään Suomessa.

Oulun yliopiston 6Genesis-osaamiskeskittymässä kehitetään jo uuden sukupolven 6G-teknologiaa. Esittelyvideossa kerrotaan, mitä se tarkoittaa.