Tornion kas­vat­ti Ville Pokka juhlii jää­kie­kon KHL:n mes­ta­ruut­ta

Ville Pokka kuuluu KHL:n mestarijoukkueen Avangard Omskin luottopelaajiin.
Ville Pokka kuuluu KHL:n mestarijoukkueen Avangard Omskin luottopelaajiin.
Kuva: Pekka Aho

Jääkiekko, KHL, 6. finaali. Omsk–Moskovan TsSKA 1–0 (1–0, 0–0, 0–0). Omsk mestari voitoin 4–2.

Tornion kasvatti Ville Pokka vietti keskiviikkoiltana Moskovassa jääkiekkouransa huippuhetkeä. Pokan joukkue Avangard Omsk voitti KHL-liigan kuudennessa finaalissa Moskovan TsSKA:n 1–0 ja vei Gagarin Cupin nimiinsä.

Mestaruuden takasi Sergei Tolchinskyn avauserän maali, johon Omskin toinen suomalaispelaaja Oliwer Kaski tarjosi oivaltavan syötön.

Omskin luottopuolustajiin lukeutuneen Pokan meriittilistalta löytyivät jo aiemmin MM-hopea (2016), alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruus (2014) ja Kärpissä voitettu SM-kulta (2014).

26-vuotias Pokka pelasi Omskissa kolmannen kautensa. Pokka ja Omsk saivat nyt revanssin kevään 2019 finaalisarjasta, jonka Moskovan TsSKA voitti puhtaasti 4–0.

Pokka on viides Kärpistä maailmalle ponnistanut pelaaja, joka on voittanut KHL-mestaruuden. Aiemmin samaan saavutukseen ovat yltäneet Janne Pesonen, Hannes Hyvönen, Janne Jalasvaara ja Atte Ohtamaa.

Omskin täysosuma oli kova juttu myös päävalmentaja Bob Hartleylle. Hartley, 60, voitti jo 2000-luvun alussa Stanley Cupin Colorado Avalanchen käskijänä.

Nyt hän liittyi Mike Keenanin seuraksi klubiin, jonka jäsenet ovat juhlineet valmentajina maailman kahden kovimman jääkiekkosarjan – NHL:n ja KHL:n – mestaruutta.

Lue laajempi juttu tuoreesta KHL-mestarista: Ei hait­taa, vaikka kiekko tekee kipeää – KHL-fi­naa­le­ja pe­laa­van Omskin Ville Pokka pro­fi­loi­tuu koko sarjan par­haa­na lau­kaus­ten blok­kaa­ja­na: "Lasse Kuk­ko­sen uro­te­koi­hin on vielä pitkä matka"