Mainos

Top­pi­lan­sal­meen nousee yksi Oulun kau­neim­mis­ta kort­te­leis­ta – 13-ker­rok­si­sen Sa­ta­man­va­lon ra­ken­ta­mi­nen alkaa ensi keväänä

Rakennusliike Lapti Oy rakentaa Toppilansalmeen uutta Möljän korttelia. Seuraavaksi aloitetaan Asunto Oy Oulun Satamanvalon rakennustyöt.

-

Rakennusliike Lapti Oy aloittaa ensi keväänä uuden kerrostalon rakentamisen merelliseen Toppilansalmeen. Asunto Oy Oulun Satamanvalo rakentuu Toppilansalmen rannalla sijaitsevaan Möljän asuinkortteliin.

Satamanvalon arvioitu valmistumisvuosi on 2023.

”Toppilansalmi on kokenut aikamoisia mullistuksia viimeisen kymmenen vuoden aikana. Vanhalle satama-alueelle on rakennettu valtavasti uutta ja nyt Toppilansalmi alkaa olla yksi Oulun hienoimmista asuinalueista, ellei jopa hienoin”, Rakennusliike Laptin myyntipäällikkö Janne Karhumaa sanoo.

Asunto Oy Oulun Satamanvalo on osa yhtenäistä, tumman tiilipintaista Möljän korttelia, johon kuuluvat myös vuonna 2018 valmistunut Asunto Oy Oulun Satamakapteeni ja vuonna 2019 valmistunut Asunto Oy Oulun Pehtoori.

Uudessa Satamanvalossa on tarjolla asuntoja yksiöstä neliöihin. Lisäksi kortteliin tulee kaksi liiketilaa esimerkiksi kivijalkakaupoille. Etukäteen yhteystietonsa jättäneet ovat päässeet varaamaan asuntoja jo ennakkoon.

”Laptin lähtökohtana on, että rakennamme huolella. Huolella rakentaminen lähtee aivan suunnittelusta asti: esimerkiksi asuntojen pohjaratkaisujen täytyy olla toimivia. Lisäksi olemme kiinnittäneet huomiota asuntojen valoisuuteen”, Karhumaa kertoo.

”Satamanvaloa suunnitellessa on otettu huomioon myös Toppilansalmen korkein rakennus, joka on kaavallisesti tämän kohteen kanssa tärkeä parivaljakko. Möljän sillan kupeeseen muodostuu kahden korkean rakennuksen pari, joilla on voimakas kontrasti: toinen on valkoinen ja toinen on likipitäen musta”, arkkitehti SAFA Pertti Hartikainen Kanttia Oy:sta jatkaa.

-

Satamanvalo helpottaa asukkaiden arkea

Asunto Oy Oulun Satamanvalo kohoaa näyttävänä Oulun Satamakapteenin ja Pehtoorin viereen. Satamanvalon korkeampi osa on 13-kerroksinen ja matalampi kolmikerroksinen. Alueen arkkitehtuuri on ainutlaatuista, ja jo korttelin sisäänkäynti näyttää upealta.

Satamanvalon kodit ovat valoisia ja avaria. Ylempien kerrosten asunnoista avautuu upea merinäköala. Useissa asunnoissa on tilavat, lasitetut parvekkeet.

Kaikissa asunnoissa on lattialämmitys ja huoneistokohtainen ilmanvaihto. Isommissa asunnoissa on tilattavissa myös huoneistokohtainen viilennysmahdollisuus. Asunnoissa on tavanomaista suuremmat huoneistovarastot.

Kellarikerroksessa on autohalli, josta pääsee suoraan hisseillä asuinkerroksiin. Autohallissa on paikkoja myös sähköautoille. Hissejä on kaksi, joista toinen hisseistä on niin suuri, että siinä voi kuljettaa polkupyörän katutasosta esteettömästi kellarikerroksen tilavaan pyörävarastoon.

”Kortteli sijaitsee hyvien pyöräreittien varrella, joten Möljän korttelissa on helppo olla autotonkin asuja: ei kun vain ottaa polkupyörän lämpimästä sisätilasta ja lähtee polkemaan vaikka Nallikariin tai torille”, Laptin projektipäällikkö Jukka Ilvesluoto sanoo.

-

Toppilansalmi on merellinen ja historiallinen asuinalue

Oulun Toppilansalmi on suosittu asuinalue vain kivenheiton päässä keskustassa. Alueella on kaikki tarvittavat palvelut ja lisäksi Toppilansaaren puolella voi nauttia Nallikarin matkailu- ja virkistyspalveluista.

Toppilan sataman historia ulottuu 1700-luvulle asti, jolloin Toppilan satama oli Oulun pääsatama ja merkittävä tervasatama. Nyt Toppilan uusi venesatama on rakentumassa vain kävelymatkan päähän Möljän korttelista.

Möljän kortteli sijaitsee meren rannalla. Vierestä kulkee laivoja ja rannassa on aukio, jossa on mahdollisuus järjestää erilaisia tapahtumia. Möljän kortteli liittyy viereiseen Satamarannan puistoon.

”Möljän kortteli on ollut mielenkiintoinen suunniteltava. Alue on kaupunkimainen ja korttelista muodostuu keskustamaista rakennetta. Nämä korttelit, jotka alueelle muodostuvat, voivat olla ensimakua uudesta, merellisestä keskustasta”, Hartikainen miettii.

Satamanvalo on tulossa pian ennakkomarkkinointiin. Janne Karhumaa kehottaa kiinnostuneita ottamaan yhteyttä pian, sillä asunnot menevät nopeasti.

”Kun laitoimme syksyllä Satamatien varteen kyltin, että Satamanvalo on suunnitteilla, saimme heti valtavasti kyselyjä. Jos ostaa asunnon jo rakentamisen alkuvaiheessa, pääsee itse vaikuttamaan asunnon materiaaleihin”, Karhumaa kertoo.

-

Haluatko lisätietoa Asunto Oy Oulun Satamanvalosta? Ota yhteyttä Rakennusliike Laptiin osoitteessa lapti.fi.