Tatuoinnit: Näin syntyy mui­nais­ta­tuoin­ti ou­lu­lai­sen Hanni Airikan kä­sis­sä: vä­li­nei­nä ora­pih­la­jan piikki, jau­het­tua hiiltä ja Kos­ken­kor­vaa

Koti: Ou­lu­lai­set Mat­lee­na ja Jori Haa­pa­lai­nen ra­ken­si­vat unel­mien­sa kodin lu­moa­viin mai­se­miin Jää­lin­jär­ven ran­nal­le

Luitko jo tämän: Sä­de­sie­ni lymysi Oulun po­lii­si­ta­los­sa, po­lii­sin yk­si­näi­nen tais­te­lu päättyi äl­lis­tyt­tä­vään voit­toon kor­keim­mas­sa oi­keu­des­sa

Top­pi­lan sii­lo­ta­lon ra­ken­ta­ja Ka­le­va­la Ra­ken­nus ase­tet­tiin kon­kurs­siin

Toppilansalmen siilotalon rakentaja Kalevala Rakennus Oy on asetettu konkurssiin. Yrityksestä on myös tehty tutkintapyyntöjä poliisille.

Kalevala Rakennuksen ongelmilla ei ole vaikutuksia jo valmistuneeseen asunto-osakeyhtiö Tervahovin Siiloihin. Sen asunnot on myyty.
Kalevala Rakennuksen ongelmilla ei ole vaikutuksia jo valmistuneeseen asunto-osakeyhtiö Tervahovin Siiloihin. Sen asunnot on myyty.
Kuva: Jukka Leinonen

Toppilansalmen siilotalon rakentaja Kalevala Rakennus Oy on asetettu konkurssiin.

Yhtiö hakeutui yrityssaneeraukseen viime syyskuussa. Oulun käräjäoikeus katsoi, että yhtiöllä ei ole edellytyksiä jatkaa liiketoimintaa ja yhtiö asetettiin konkurssiin 3. helmikuuta.

Yrityksestä on tehty tutkintapyyntö poliisille. Tutkintapyynnön teki yhtiötä rahoittanut rahastoyhtiö Quorum. Oulun poliisi selvittää, onko tapauksessa syytä aloittaa rikostutkinta.

Quorumin kautta hankkeeseen sijoittaneet ovat käytännössä menettäneet rahansa, ja kyse on miljoonista. Mukana on ollut useita isoja sijoittajia, muun muassa Apteekkien Eläkekassa, vakuutusyhtiö Pohjantähti ja Mandatum.

Ylen mukaan yhtiöstä on tehty toinenkin tutkintapyyntö, joka takana on sijoittaja.

Lisäksi pääomarahasto Quorum Rakennuttajarahasto I Ky ja sen vastuunalainen yhtiömies Quorum Rakennuttaja Oy on asetettu konkurssiin.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.

Siilotalo piti alunperin rakentaa osin vanhoihin viljasiiloihin. Se ei kuitenkaan ollut mahdollista siilojen heikon rakenteen vuoksi ja siilot räjäytettiin pitkällisen prosessin jälkeen 14.10.2012. Sen jälkeen alkoi rakentaminen, joka ilmeisesti tuli paljon suunniteltua kalliimmaksi.