Oulu: Katso, mistä löytyy Oulun seit­se­män ou­doin­ta muis­to­merk­kiä

Väkivaltarikokset: Hei­nä­pään tapon yritys oli miehen ja naisen välinen vä­ki­val­tai­nen riita

Valmistuneet: Katso am­mat­tiin val­mis­tu­nei­den ni­mi­lis­to­ja

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Toni Roponen ja Ai­no-Kai­sa Saa­ri­nen liit­ty­vät Ylen tal­vi­ur­hei­lu­tii­miin hiihdon asian­tun­ti­joi­na

Toni Roponen liittyy Ylen talviurheilutiimiin hiihdon asiantuntijana. Arkistokuva.
Toni Roponen liittyy Ylen talviurheilutiimiin hiihdon asiantuntijana. Arkistokuva.
Kuva: Matti Kuoppala

Maastohiihdon kisalähetyksissä ja Urheilustudiossa nähdään tulevalla kaudella kolme asiantuntijaa, tiedottaa Yle.

Uusina lähetyksiin ryhtyvät valmentaja Toni Roponen sekä 15-kertainen arvokisamitalisti Aino-Kaisa Saarinen. Lisäksi mukana jatkaa Kalle Lassila.

Kimmo Porttila kantaa jatkossa päävastuun hiihdon selostuksista. Lisäksi selostamossa kuullaan myös Jarmo Lehtistä ja Simo Leinosta.

Roposta kuullaan selostuskopissa erityisesti kansainvälisissä kisoissa, kuten helmikuisissa Pekingin olympialaisissa.

– Omat vahvuuteni ovat kansainvälisen huippu-urheilun ymmärtämisessä, sillä tunnen erittäin hyvin niin suomalaisia kuin ulkomaisiakin urheilijoita ja heidän taustojaan. Lähetyksissä haluaisin avata yleisölle muun muassa erilaisia taktiikoita, urheilijoiden ominaisuuksia ja sitä kautta auttaa katsojia ymmärtämään, miksi joku pärjää ja toinen ei, Roponen kommentoi Ylen tiedotteessa.

Roponen tunnetaan vaimonsa Riitta-Liisa Roposen ja maailmanmestari Matti Heikkisen henkilökohtaisena valmentajana. Lisäksi hän on toiminut muun muassa Suomen ampumahiihtomaajoukkueen sekä Denverin yliopiston maastohiihtojoukkueen päävalmentajana. Tällä hetkellä Roposen päätyö on Tanhuvaaran urheiluopiston rehtorina ja toimitusjohtajana.

Yle näyttää kauden aikana valtaosan hiihtokisoista, mukaan lukien Pekingin olympialaiset.

Yle näyttää kauden aikana valtaosan hiihtokisoista, mukaan lukien kauden kohokohdan, Pekingin olympialaiset helmikuussa. Yle näyttää myös Helsingin Olympiastadionilla helmikuussa kutsukilpailuna hiihdettävän sprinttikisan.

– Hiihdon ystävien ei tarvitse olla näkyvyydestä huolissaan, sillä Pekingin olympiakisat, kotimainen hiihtokausi ja 70 prosenttia maailmancupista ovat vapaasti suomalaisten katsottavissa. Myös muissa lumilajeissa tarjoamme jatkossakin laajan kattauksen kisoja, kertoo Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen.