Mainos

Toi­veis­sa pai­kal­li­nen so­pi­mi­nen

Eduskuntavaalien alla kysyimme paikallisyhdistysten puheenjohtajilta pikagallupissa ajatuksia ja toiveita.

Eduskuntavaalien alla kysyimme paikallisyhdistysten puheenjohtajilta pikagallupissa ajatuksia ja toiveita siitä, mitä yrittäjät uudelta hallitukselta odottavat ja mitä asioita puheenjohtajat pitävät tärkeimpinä ratkaistavina asioina tulevalla vaalikaudella.
Puheenjohtajien vaaligallupissa nousi esiin parhaana mahdollisena uuden eduskunnan päätöksenä paikallisen sopimisen edistäminen. Pahinta taas puheenjohtajien mukaan olisi päätös yritysverotuksen kiristämiseksi.

Gallupissa kysyimme myös mikä puolue puheenjohtajien mielestä ajaa parhaiten yrittäjien asioita. Suurin osa vastanneista koki yrittäjiä läheisimmäksi Kokoomuksen, myös Keskusta mainittiin tässä yhteydessä.

Kansanedustajaehdokkaana itsekin oleva Kiimingin Yrittäjien puheenjohtaja Miika Sutinen kommentoi, että hän toivoo myös verotusta kehitettävän yrittäjyyteen kannustavampaan suuntaan.

”Vain tulosta tekevä yritys investoi ja palkkaa lisää työvoimaa. Verotuksen keventäminen lisää kaikkea hyvää talouteen ja työllisyyteen. Työllisyysasteen nosto on välttämättömyys ja tämä ei onnistu kuin verotusta keventämällä”, Sutinen korostaa.
Utajärven yrittäjien puheenjohtaja Markku Juntunen puolestaan näkee kauheimpana mahdollisena skenaariona sen, että uusi eduskunta vesittää kaiken, mitä edellinen päätti ja sai aikaan.