Mainos: Anna lah­jak­si pai­kal­li­sym­mär­rys­tä. Tutustu Kalevan joulun ti­laus­tar­jouk­siin klik­kaa­mal­la tästä.

Tilaajille

Toinen erä jäi Lei­jo­nien tah­rak­si – pää­tös­erän ryh­ti­lii­ke ja maa­li­vah­ti Wes­ter­holm aut­toi­vat voit­toon Tshe­kis­tä

Helsinki
Leijonien maalivahdin Niclas Westerholmin nivuset paukkuivat, kun hän eliminoi Tshekin Jiri Smejkalin viimeistelyaikeet.
Leijonien maalivahdin Niclas Westerholmin nivuset paukkuivat, kun hän eliminoi Tshekin Jiri Smejkalin viimeistelyaikeet.
Kuva: Markku Ulander/Lehtikuva

Jukka Jalosen valmentamalla Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueella vaikuttaa olevan kaikki hyvin, kun kauden päätavoitteisiin Pekingin olympialaisiin ja MM-kotikisoihin on aikaa vielä muutamia kuukausia. Arvokisapaikkoja varten näyttöjä antavat pelaajat jatkoivat lauantaina voittotiellä, kun Leijonat voitti Tshekin maalein 4–2 Helsingin EHT-turnauksessa.

Voittoihin vaadittavista avainasioista Suomelta toimivat erityisesti maalivahti- ja erikoistilannepelaaminen. Torstaina Suomi paketoi Venäjän 3–0, kun Juho Olkinuora torjui huippuottelun, ja Leijonat teki kaikki maalinsa ylivoimalla. Lauantaina maajoukkuedebytantti Niclas Westerholm joutui tulikokeeseen ja pysäytti jo avauserässä 16 kiekkoa. Kaikkiaan hänelle kertyi 29 torjuntaa.