Vihapuhe: Lauri Nikula antoi tör­ky­pu­heen virrata vuosia, kunnes mitta tuli täyteen

Ruoka: Ou­lu­lais­ten ba­naa­nit kyp­sy­vät Van­taal­la

Harrastukset: Suo­si­tuil­le ke­ra­miik­ka­kurs­seil­le pääsee Oulussa vain tuu­ril­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Toi­mit­ta­jam­me so­ta­har­joi­tuk­sis­ta: Yh­tei­nen idea maan­puo­lus­tuk­ses­ta kantaa rii­to­jen yli – "Vi­noi­lu vaihtui suo­ma­lai­sek­si päät­tä­väi­syy­dek­si"

Suomesta riippumattomista syistä tappava rauta ja taito käyttää sitä on tullut taas tärkeäksi pelotteeksi. Kysymys sotilaallisesta liittoutumisesta etenee omaa polkuaan, mutta se tosiasia ei muutu mihinkään, että viime kädessä Suomea puolustavat suomalaiset itse, kirjoittaa kertausharjoituksissa oleva Toni Viljanmaa.

Varusvaraston hässäkässä sen jo näkee ja kuulee. Nyt on eri ääni kellossa. Mielessä jyskyttävät pakostakin sotatapahtumat noin 1 400 kilometriä Suomesta viistosti etelään. Ei vain minulla, vaan monella muullakin.

Rytkyt lyödään rivakasti käteen Vaasa 22 -paikallispuolustusharjoituksessa, ja niitä aletaan sovitella päälle asiaan kuuluvan hirtehishuumorin saattelemana. Armeijan vaatteiden päälle pukeminen ja taisteluvarusteiden vähäeleinen kuittaaminen sisältää tärkeän viestin: olemme valmiita.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on tehnyt suomalaiselle ilmapiirille jotakin sellaista, jota en itse ole aikaisemmin päässyt todistamaan. Järjettömällä ja massiivisella hyökkäyksellä alkanut sota on yhdistänyt suomalaisia puolueväreistä, liberaalisuudesta, konservatiivisuudesta tai muista muotisyistä välittämättä. Siviilien kärsimys näyttää suunnattomalta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.