Tiis­tai­aa­mun tiedot: Tar­tun­to­ja todettu Suo­mes­sa nyt 2 308, var­mis­tet­tu määrä nousi 132:lla – Oulussa nyt 70 ta­paus­ta, sai­raan­hoi­to­pii­ris­sä 85

Suomessa on löydetty nyt 2 308 koronaviruksen varmistettua tartuntaa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan määrä on kasvanut eilisestä 132:lla.

Suomessa on löydetty nyt 2 308 koronaviruksen varmistettua tartuntaa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan määrä on kasvanut eilisestä 132:lla.

Eilen laboratoriovarmistettujen koronavirustartuntojen määrä kohosi sunnuntain lukemista 249:llä. Eilisen suureen lukuun saattoi vaikuttaa se, että tartuntojen raportoinnissa voi ilmetä viikonloppuisin viivettä.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella varmistettuja tapauksia on 85. Lisäystä maanantaista on neljä tapausta.

Kuntakohtaisesti tarkasteltuna Oulussa näistä tartunnoista on nyt 70. Maanantaina Oulun luku oli 56, eli määrä on kasvanut neljällätoista. Tapausten kirjaamisessa on viiveitä, mikä selittää kunta- ja sairaanhoitopiiritason lukemien kasvun heittoja eri päivinä ja jopa päivän aikana.

Lapin sairaanhoitopiirissä varmistettuja tartuntoja on 35 ja Länsi-Pohjassa 20. Näissä piireissä uusia tartuntoja on kirjattu maanantaihin nähden yhteensä kolme.

THL on äskettäin arvioinut, että tartuntakäyrät näyttävät Suomessa tasaisilta ja valtiovallan asettamat rajoitukset vaikuttavat purevan.

THL:n odotetaan kertovan tehohoidossa olevista potilaista sekä koronavirukseen kuolleista myöhemmin tänään.

Eilen kerrottiin, että koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut Suomessa 27 ihmistä. Kirjausvirheen vuoksi aiempi tieto 28 kuolleesta laski yhdellä.

Kuolemista noin kaksi kolmasosaa on tapahtunut Helsingin yliopistollisen sairaalan (HYKS) erityisvastuualueella. Useita koronakuolemia on kirjattu myös Kuopion yliopistollisen sairaalan (KYS) erityisvastuualueella.

Ikäryhmistä eniten koronatartuntoja on 50–59-vuotiailla. Miehiä on ollut tartunnan saaneissa hieman enemmän kuin naisia.

7.4. kello 11.22: Lisätty aamupäivän aikana Ouluun kirjatut uudet tapaukset yhteensä 70:ään.