Liikenne: Useat ket­ju­ko­la­rit lait­toi­vat Oulun ja Kem­pe­leen lii­ken­teen se­kai­sin

Mielenterveys: OYSin nuo­ri­so­psy­kiat­rian osas­tol­la toi­vo­taan apua kesällä avat­ta­vas­ta syö­mis­häi­riö­kes­kuk­ses­ta

Luitko jo tämän: Nyt puhuu Kärp­pien pu­heen­joh­ta­ja Heikki Kont­sas, mutta hen­ki­lös­tö­vaih­dok­sis­ta hän vai­ke­nee

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Tie­to­maan tu­le­vas­sa luon­to­näyt­te­lys­sä esillä myös Oulun yli­opis­ton eläin­mu­seon ko­koel­mia

Kalevan Lukijalta-palstalla on ollut keskustelua oululaisten toiveesta saada tutustua eläinkuntaan museonäyttelyn muodossa. Tiedekeskus Tietomaahan avautuu helmi-maaliskuussa 2023 luontoteemainen Eläinten jäljillä -näyttely. Kyseessä on toiminnallinen ja tekniikaltaan nykyaikainen tiedekeskusnäyttely, johon tulee esille myös Oulun yliopiston eläinmuseon kokoelmia.

Näyttelytoiminta on tärkeää museon ympäristökasvatustyötä. Eläinmuseon vanhan näyttelyn sulkeuduttua tämä toiminta on jäänyt vähemmälle, mutta museon muu toiminta on jatkunut koko ajan ja museolla on toimivat tilat yliopiston kasvitieteellisellä puutarhalla.

Nämä tilat kokoelmineen ja preparatorioineen tukevat museon ydintoimintaa, tutkimusta ja yliopisto-opetusta. Yliopiston ja Museo- ja tiedekeskus Luupin yhteisen näyttelyn myötä myös museon näyttelytoiminta saa jatkoa uudessa muodossa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.