Tieltä suis­tu­neet rekat kat­kai­si­vat Ne­los­tien lii­ken­teen useassa koh­das­sa Poh­jois-Poh­jan­maal­la – Pulk­ki­las­sa tie oli poikki reilut kaksi tuntia

Vesisade ja pikkupakkanen jäädyttivät teiden pinnat erittäin liukkaiksi suuressa osassa Pohjois-Pohjanmaata.

Rekat suistuivat ojaan Nelostiellä Pulkkilassa.
Rekat suistuivat ojaan Nelostiellä Pulkkilassa.

Vesisade ja pikkupakkanen jäädyttivät teiden pinnat erittäin liukkaiksi suuressa osassa Pohjois-Pohjanmaata torstaina iltapäivällä. Huono ajokeli aiheutti isoja ongelmia etenkin raskaalle liikenteelle. 

Jokilaaksojen pelastuslaitokselta kerrotaan, että Nelostie oli torstaina poikki useasta kohdasta. Päivystävä palomestari Esa Ihalainen sanoo, että raskaita ajoneuvoja on suistunut tieltä ja osa on päätynyt poikittain ajoradalle.

Pisimmän aikaa tie oli poikki Pulkkilan eteläpuolella Siikalatvalla. Tie saatiin avattua liikenteelle noin kello 19. Ongelmat olivat alkaneet reilut kaksi tuntia aikaisemmin. Paikalla oli jumissa useita raskaita ajoneuvoja. Henkilöautoliikenteelle saatiin tilanteen jatkuessa kiertotie Pulkkilan keskustan kautta.

Aiemmin päivällä Nelostie oli suljettu liikenteeltä myös Temmeksellä sekä Kärsämäen ja Pyhäjärven välillä.

– Täällä satoi vettä runsaasti kello 14:n aikaan ja samalla lämpötila oli vielä pakkasen puolella. Tiet jäätyivät täysin, Ihalainen kertoo.

Myös Kasitiellä ja valtatiellä 22 nostettiin raskaita ajoneuvoja torstai-illan aikana. Nostotyöt hidastivat myös muuta liikennettä. Lisäksi maakunnan pienemmillä teillä raskaalla liikenteellä on ollut ongelmia pysyä ajoradalla.

Jokilaaksojen alueella poliisille tuli torstaina kello 14–16.40 yhteensä kolmetoista liikenteeseen liittyvää tehtävää. Jumissa olevien raskaiden ajoneuvojen lisäksi alueella sattui muun muassa henkilöautojen ulosajoa ja peltikolareita. Kukaan ei ole loukkaantunut vakavasti.

Ylivieskassa henkilöauto töytäisi rollaattorin kanssa liikkunutta miestä Valtakadulla kello 16:n aikaan. Jalankulkija ei loukkaantunut tapahtuneessa pahoin.

Jäiset tiet vaikeuttivat liikennettä merkittävästi myös Oulussa torstaina iltapäivällä.

Katso lukijoiden kuvia torstain liukkaudesta ja jäätyneistä ikkunoista.

Juttua päivitetty 19.06, kun Nelostie saatiin auki liikenteelle myös Pulkkilassa.