Mainos

Tie­dät­kö, mitä mat­kai­li­jat ra­kas­ta­vat Oulussa ja Oulun seu­dul­la tal­vel­la? – ”Ko­ti­seu­dun elä­myk­set avau­tu­vat täysin uusin silmin”

Tämän talven uutuutena Oulun seudun matkailuyritykset ja VisitOulu synnyttivät yhteistyössä uusia elämystuotteita ilahduttamaan paikallisia asukkaita ja matkailijoita. Näitä mahtavia Oulun seudun elämyksiä löytyy nyt VisitOulun uudesta digitaalisesta palvelusta, Elämysten olohuoneesta.

Kuvassa Poro-Panuman porot Nallikarin Talvikylässä.
Kuvassa Poro-Panuman porot Nallikarin Talvikylässä.

Oletko koskaan miettinyt, mitä uutta ja elämyksellistä talvella voisi tehdä omassa kotikaupungissa tai kotiseudulla?

VisitOulun toimitusjohtaja Päivi Penttilä tietää kertoa, että moni oululainen ei voi arvatakaan, miten ihastuneita ulkomailta tulleet matkailijat ovat Oulun seudun upeaan luontoon, kauniisiin maisemiin ja monipuolisiin talvielämyksiin.

Nyt myös Oulun seudulla asuvat voivat kokea kotikaupungin ja lähiseudun matkailijan näkökulmasta, ja löytää helposti tekemistä ja elämystuotteita itselleen, läheisilleen ja vierailleen.

Korona-aika on nostanut lähimatkailun uuteen arvoon. Myös staycation-ilmiö eli loma omassa kotikaupungissa on vahvassa nosteessa Oulussa ja lähiseuduilla.

”On helppoa, kun lomalla ei tarvitse käyttää paljon aikaa matkustamiseen: voi laittaa lomailuhatun päähän, päästä nopeasti perille ja katsoa omaa kotiseutua aivan uudesta näkökulmasta”, Penttilä sanoo.

Elämysten olohuone tarjoaa mieleenpainuvia talvisia muistoja

Oulun seudulla riittää runsaasti erilaisia talviaktiviteetteja kaiken ikäisille. Elämysten olohuoneesta löytää jokaiselle jotakin: aktiviteetteja ja retkiä luonnossa, jäällä, lumen keskellä ja kaupungissa, elämyksellistä majoitusta sekä sauna- ja ravintolakokemuksia.

Nallikarissa on koko perheelle sopiva, talvisen tekemisen keskipiste Talvikylä. Siellä voi esimerkiksi tutustua poroihin, laskea tuubimäkeä, ajella mönkijällä ja hurauttaa seikkailuun rekikyydillä. Talvikylässä on myös erinomainen mahdollisuus tutustua lumi- ja jäärakentamiseen.


-

Hietasaaressa voi kokeilla myös lumikenkäilyä joko ohjattuna tai omatoimisena retkenä meren jäätä pitkin metsä- ja puistomaisemiin. Jäälle tehdään myös rekiretkiä ja opastettuja pilkkireissuja.

Talvipyöräilyn iloja taas saa kokea vaikkapa huikeissa merenrantamaisemissa ja hiekkadyynien päällä kurvaillen - Kalajoella, nimittäin. Myös koko Oulun seutu on niittänyt tunnustusta juuri talvipyöräilyn saralla.

Rokua Geoparkissa voi kokea maastopyöräilyn hurmaa upeassa talvisessa luonnossa tai tutustua jääkauden muovaamaan maastoon lumikengät jalassa. Rokualle voi tehdä myös loman yhdessä lasten kanssa: kun ulkona on hankittu punaiset posket ja retkieväät on syöty laavulla, voi illaksi hypätä polskimaan kylpylähotellin lämpimiin vesiin.

Oulusta on helppo hurauttaa bussilla tai autolla myös Suomen eteläisimpään tunturiin Syötteelle, jossa on kansallispuiston huikeat retkeilyreitit sekä hyvin hoidetut laskettelurinteet. Jos haluaa jäädä Syötteelle pidemmälle lomalle, voi viettää yönsä vaikkapa alueen upeissa hotelleissa tai lasikattosviitissä tähtitaivasta tuijotellen.

Se oma juttu löytyy jokaiselle

Raahen virkistävät merelliset talvielämykset ovat helposti saavutettavissa: saaristossa pääsee monenlaisille ohjatuille tai omatoimisille retkille. Siellä on mahdollisuus bongata ahtojäämuodostelmia eli röyssyjä, ja merikotkia.

Jos lintubongailu kiinnostaa, Liminganlahden luontokeskus palveluineen ja ympäristöineen tarjoaa paitsi bongailuun suotuisan paikan, myös upeat ulkoilumahdollisuudet koko perheelle.

Kempeleessä pääset hiihtämään hyväkuntoisia latuja pitkin, unohtamatta tietenkään makkaranpaistomahdollisuuksia tulistelupaikoilla.

Ja mikäli autoilu innostaa suksia enemmän: Hailuodon jäätie avattiin viimein helmikuun puolivälin tienoilla kahden vuoden tauon jälkeen. Visiitti Hailuotoon on takuuvarma elämys.


-

Osta elämyksiä ja tuet paikallisia yrittäjiä

Mahtavien elämysten lisäksi lähimatkailusta on hyötyä myös paikallisille yrittäjille, jotka tarvitsevat haastavan koronavuoden jälkeen tukea. Parhaiten tukeaan voi osoittaa palveluita ostamalla.

Paikalliset matkailuyritykset ovat tuoneet Elämysten olohuoneeseen sekä olemassa olevia että täysin uusia elämystuotteita.

”Elämysten olohuonehan on itse asiassa ympärivuotinen elämysten verkkokauppa. Vain pari klikkausta ja olet jo ostanut itsellesi ikimuistoisen elämyksen”, Penttilä sanoo.

”Uskon, että matkailijoiden lisäksi moni Oulun seudun asukas löytää Elämysten olohuoneesta aivan uusia puolia kotiseudustaan. Matkailuelämys on myös erinomainen lahja läheiselle.”

Tutustu Elämysten olohuoneeseen osoitteessa: visitoulu.fi/elamystenolohuone/

VisitOulun talvikauden parhaat vinkit, tarjoukset ja elämykset löydät täältä: 

visitoulu.fi/talvi

Seuraa VisitOulua Facebookissa facebook.com/visitoulufi/ ja Instagramissa instagram.com/visitoulu/

Poimi talteen talven 2021 vinkit koko Oulun seudulta

Oulu

Lue lisää: visitoulu.fi/talvi

Kalajoki

Lue lisää: visitkalajoki.fi/talvi 

Rokua Geopark

Lue lisää: rokuageopark.fi

Syöte

Lue lisää: syote.fi 

Liminka

Lue lisää: visitliminka.fi 

Raahe

Lue lisää: visitraahe.fi

Hailuoto

Lue lisää: visithailuoto.fi 

Kempele

Lue lisää: visitkempele.fi 

-