Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Heinäpään stadion: Miksi Hei­nä­pään sta­dio­nis­ta tehtyjä va­li­tuk­sia ei kä­si­tel­lä heti?

Historia: Oulu onkin sa­vo­lais­ten kau­pun­ki

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Thai­maan pää­mi­nis­te­ri uhkasi ko­ven­taa otteita mie­len­osoit­ta­jia vastaan – pro­tes­toi­jat vaa­ti­vat pää­mi­nis­te­rin eroa ja muu­tok­sia mo­nar­kiaan

Mielenosoittajat ovat huolissaan, että heitä vastaan voidaan käyttää lakipykälää, joka kieltää monarkian loukkaamisen. Lain rikkomisesta voi seurata jopa 15 vuoden vankeusrangaistus.

Mielenosoittajat kävelivät keskiviikkona maaleilla sotketun Bangkokin poliisiaseman ohi.
Mielenosoittajat kävelivät keskiviikkona maaleilla sotketun Bangkokin poliisiaseman ohi.
Kuva: DIEGO AZUBEL

Thaimaan pääministeri Prayuth Chan-ocha uhkasi torstaina koventaa otteita mielenosoittajia vastaan.

– Hallitus aikoo tehostaan otteitaan ja käyttää kaikkia lakeja ja pykäliä lakia rikkovia mielenosoittajia vastaan, Prayuth sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Prayuth ei kertonut tarkemmin, onko hän käyttämässä lakipykälää 112, joka kieltää Thaimaan monarkian loukkaamisen. Lain rikkomisesta voi seurata jopa 15 vuoden vankeusrangaistus.

Pääministeri kertoi aikaisemmin, että kyseistä lakipykälää ei ole käytetty tänä vuonna kuninkaan toiveesta.

Thaimaassa on osoitettu mieltä heinäkuusta lähtien. Mielenosoittajat ovat vaatineet muutoksia maan perustuslakiin, pääministerin eroa ja muutoksia monarkiaan.

"Prayuth on julistanut taistelun kansaa vastaan"

Mielenosoittajat ovat huolissaan, että Prayuthin uhkaus saattaa tarkoittaa sitä, että heitä vastaan voidaan käyttää monarkian loukkaamista koskevaa lakia.

– Prayuth on julistanut taistelun kansaa vastaan, protestien johtaja Arnon Nampa sanoi.

Aiemmin tällä viikolla tuhannet mielenosoittajat sotkivat Bangkokin poliisilaitoksen värikkäillä maaleilla. Se oli protestoijien mukaan vastaus poliisin koviin otteisiin. Tiistain mielenosoituksessa poliisi käytti protestoijia vastaan vesitykkejä ja kyynelkaasua.

Poliisin nimettömän lähteen mukaan virkavalta on kerännyt todisteita lakipykälän 112 rikkomisesta mutta ei ole edennyt sen käyttämisessä, Reuters kertoo.