Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Jääkiekko: SM-sar­jan par­haa­na pe­laa­ja­na pal­ki­tun Markus Loposen te­ho­ket­ju johtaa Kärpät kul­ta­jah­tiin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ter­veyt­tä voi edistää muu­ten­kin kuin kiel­loil­la, ja niin on tu­pa­koin­nin vas­tus­ta­mi­ses­sa­kin

Ministeriön työryhmä esittää tiukennuksia tupakan ja nuuskan saatavuuteen. Tavoite, terveyden edistäminen, on hyvä mutta keinot vanhanaikaisia. Kansalaisten kasvavaan valistuneisuuteen voisi luottaa hiukan enemmän.

Tupakanpolton romahdus kuuluu Suomen kansanterveyshistorian komeimpiin menestystarinoihin. Vielä vuonna 1970 suomalaismiehistä tupakoi 44 prosenttia, naisista 16. Tätä nykyä suomalaisista miehistä tupakoi päivittäin 16 prosenttia, naisista 11 prosenttia.

Tupakoivien nuorten määrä on tuoreissa mittauksissa ollut enää viiden prosentin tuntumassa.

Nuuskan käytöstä kertova käyrä on valitettavasti kulkenut heikompaa uraa. Nuuskan käytön kasvu jatkuu etenkin aikuisilla miehillä.

Tupakanpolton vähentämisessä ovat purreet useat eri keinot: valistus, hinnoittelu, näkyvyyden ja saatavuuden rajoitukset.

Tupakointiin takavuosikymmeninä liittynyt hohdokkuus on tyystin rapissut.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.