Työtaistelut: Kaupan alan lakko sulkee kaksi Oulun isointa Prismaa – Ci­ty­mar­ke­tien au­ki­olo­ai­ko­ja ly­hen­ne­tään

Pääkirjoitus: Tuhoisa maan­jä­ris­tys panee Er­doğa­nin luot­ta­muk­sen koet­teel­le mutta voi myös lientää kan­sain­vä­li­siä suh­tei­ta

Luitko jo tämän : Kui­va­jää­tä val­mis­ta­nut nuori työn­te­ki­jä löy­det­tiin kuol­lee­na Oulussa

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Ter­vey­den­huol­lon kus­tan­nuk­set kas­voi­vat Oulussa mer­kit­tä­väs­ti vuo­den­ta­kai­ses­ta, sama trendi näkyy myös muissa suu­ris­sa kau­pun­geis­sa

Kuntaliiton selvityksen mukaan erikoissairaanhoidon kustannukset kasvattivat terveydenhuollon menoja suurissa kaupungeissa.

Kuntaliiton tutkimuksen mukaan Oulussa on suurista kaupungeista isoimmat terveydenhuollon kustannukset. Arkistokuva.
Kuntaliiton tutkimuksen mukaan Oulussa on suurista kaupungeista isoimmat terveydenhuollon kustannukset. Arkistokuva.
Kuva: Pekka Ala-aho

Terveydenhuollon kustannukset kasvoivat Oulussa vuodentakaisesta 3,7 prosenttia, kertoo Kuntaliitto. Oulussa terveydenhuollon kustannukset olivat viime vuonna 53 miljoonaa euroa.

Selvityksen mukaan Oulussa on suurten kaupunkien korkeimmat ikävakioidut kustannukset, 2 663 euroa per asukas.  Kuntaliitto kertoo, että terveydenhuollon kustannukset ovat kasvaneet suurissa kaupungeissa. Suurten kaupunkien talouteen vaikuttivat erityisesti erikoissairaanhoidon kasvaneet kustannukset. Keskisuurissa kunnissa sosiaali- ja terveystoimen kustannukset olivat puolestaan viime vuonna pienoisessa laskussa.

Suurinta terveydenhuollon kustannusten kasvu oli Turussa, jossa kasvua oli 5,8 prosenttia. Suurista kaupungeista kustannukset laskivat vain Jyväskylässä, jossa laskua oli 1,9 prosenttia.

Suurten kaupunkien terveydenhuollon kokonaiskustannukset kasvoivat edellisvuoteen verrattuna 0,6 miljardia euroa

Kustannusvertailuun osallistuivat suurista kaupungeista Oulun lisäksi Espoo, Helsinki, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Pori, Tampere, Turku ja Vantaa.