Vihapuhe: Lauri Nikula antoi tör­ky­pu­heen virrata vuosia, kunnes mitta tuli täyteen

Ruoka: Ou­lu­lais­ten ba­naa­nit kyp­sy­vät Van­taal­la

Harrastukset: Suo­si­tuil­le ke­ra­miik­ka­kurs­seil­le pääsee Oulussa vain tuu­ril­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ter­ve­tu­loa kul­ke­maan yhdessä eteen­päin – väkisin ei voi ketään rai­tis­taa, ai­noas­taan lisätä pai­net­ta siihen suun­taan

Kommentti juttuun (Kaleva 8.1.) ”Läheisen huoli ei riittänyt pelastamaan.” Olen useamman alkoholistin läheinen ja joutunut läheltä seuraamaan yhden narkomaanin elämää. Kerron tässä huomioitani heidän elämästään.

Olipa addiktoiva aine mikä tahansa; alkoholi, lääkkeet, huumeet tai nykyään yhä yleistynyt sekakäyttö, niin kaikki nämä aineet aiheuttavat pikkuhiljaa aivoissa muutoksia, jotka saavat ihmisen eristäytymään muista ihmisistä, he tulevat ihmisaroiksi.

Käyttäjä mieluusti salailee ja häpeää tekemisiään ja vetäytyy muun muassa omista perheenjäsenistä. Ei vastaa puheluihin eikä yhteydenottoihin, koska ei halua kuulla paheksuntaa eikä ehdotuksia aineista luopumiseksi. Ei sieltä tule soittoa veljelle, että ”hei olen alkanut käyttää huumeita”.

Aineet aiheuttavat vahvaa riippuvuutta, muuttavat ajattelua ja ”tyhmistävät” ihmistä. Aineet ovat liuotteita, siis liuottavat aivoja, niissä olevaa rasvaa.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.