Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Koti: Vauva pani ou­lu­lai­sen Kar­ja­lan perheen huo­ne­jär­jes­tyk­sen uusiksi

Keskoset: Ii­läi­nen Vera Tur­ti­nen painoi syn­tyes­sään vain 500 grammaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ter­ro­ris­mi­la­ke­ja on tiu­ken­net­ta­va vä­lit­tö­mäs­ti – kii­reel­li­syyt­tä ku­vit­te­li­si li­sää­vän suo­je­lu­po­lii­sin arvio, jossa Suomeen so­ta-alueel­ta pa­laa­vat hen­ki­löt nähtiin ris­ki­te­ki­jöi­nä

Eduskunnassa on arkijärjellä tarkasteltuina monia kummallisia käytäntöjä. Esimerkiksi se, että parlamentissa riitaisatkin asiat etenevät päätöksenteossa jouhevasti, mutta asiat, joista kaikki vaikuttavat olevan herttaisen samaa mieltä, jumittuvat byrokratian rattaisiin.

Tähän loukkuun vaikuttaa jämähtäneen terrorismia koskevien lakien uudistaminen. Lähes kaikki ovat samaa mieltä siitä, että kansainvälistä terrorismia tulee torjua nykyistä tehokkaammin, mutta puhe ei siirry sanoista teoiksi.

Ymmärrettävästi Marinin hallituksen huomio on koronapandemian vastaisessa toiminnassa. Tästä ei silti voi seurata, että kansalaisten turvallisuutta uhkaavat terroristit ja kansallisen turvallisuuden kannalta kriittinen lainsäädäntö unohtuvat taka-alalle.

Kiireellisyyttä kuvittelisi lisäävän suojelupoliisin arvio, jossa Suomeen sota-alueelta palaavat henkilöt nähtiin riskitekijöinä.

Kansalaisten turvallisuus velvoittaa jokaisen vastuullisen poliitikon kysymään: missä hallituksen toimet ovat, vaikka tukea löytyisi myös oppositiosta?

Kokoomuksen linja terrorismia koskevan lainsäädännön suhteen on selkeä ja kattava.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.