Taivaan ilmiöt: Oulun tai­vaal­la nähtiin ai­nut­laa­tui­nen va­lo­il­miö – asian­tun­ti­ja kertoo, mistä oli kyse

Kolumni: Aika kultaa muistot – 1980-lu­kua on pidetty aikana, jolloin olot Suo­mes­sa olivat par­haim­mil­laan

Luitko jo tämän: Kaak­ku­riin ra­ken­tuu muun muassa Rusta ja Stadium Outlet

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ter­ro­ris­mi­la­ke­ja on tiu­ken­net­ta­va vä­lit­tö­mäs­ti – kii­reel­li­syyt­tä ku­vit­te­li­si li­sää­vän suo­je­lu­po­lii­sin arvio, jossa Suomeen so­ta-alueel­ta pa­laa­vat hen­ki­löt nähtiin ris­ki­te­ki­jöi­nä

Eduskunnassa on arkijärjellä tarkasteltuina monia kummallisia käytäntöjä. Esimerkiksi se, että parlamentissa riitaisatkin asiat etenevät päätöksenteossa jouhevasti, mutta asiat, joista kaikki vaikuttavat olevan herttaisen samaa mieltä, jumittuvat byrokratian rattaisiin.

Tähän loukkuun vaikuttaa jämähtäneen terrorismia koskevien lakien uudistaminen. Lähes kaikki ovat samaa mieltä siitä, että kansainvälistä terrorismia tulee torjua nykyistä tehokkaammin, mutta puhe ei siirry sanoista teoiksi.

Ymmärrettävästi Marinin hallituksen huomio on koronapandemian vastaisessa toiminnassa. Tästä ei silti voi seurata, että kansalaisten turvallisuutta uhkaavat terroristit ja kansallisen turvallisuuden kannalta kriittinen lainsäädäntö unohtuvat taka-alalle.

Kiireellisyyttä kuvittelisi lisäävän suojelupoliisin arvio, jossa Suomeen sota-alueelta palaavat henkilöt nähtiin riskitekijöinä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.