Te­rent­jeff: "Otamme alueel­le saa­pu­neet uudet toi­mi­jat avo­sy­lin vas­taan" – Ou­lu­lai­sel­le Kuu­rul­le mo­duu­li­sviit­te­jä Isol­le-Syöt­teel­le

Ison-Syötteen luontomatkailukeskuksen majoitustarjonta laajenee tulevalle talvikaudelle, kun Oululaisen Kuuru Oy:n Tunturilaakso-sviitit tulevat asiakkaiden käyttöön ennen vuodenvaihdetta.

Tunturilaakso muodostuu moduulisviiteistä.
Tunturilaakso muodostuu moduulisviiteistä.
Kuva: Kuuru Oy

Ison-Syötteen luontomatkailukeskuksen majoitustarjonta laajenee tulevalle talvikaudelle, kun Oululaisen Kuuru Oy:n Tunturilaakso-sviitit tulevat asiakkaiden käyttöön ennen vuodenvaihdetta.

Iso-Syötteen eturinteiden ala-asemasta vain muutaman sadan metrin päässä sijaitsevalla Hulhavan alueella on tällä viikolla aloitettu perustustyöt neljälle sviitiksi tarkoitetulle moduulille. Lasisen katon ja taustaseinän läpi asiakkaat voivat katsella taivasta ja maisemia.

– Tunturilaakson idea syntyi huhtikuussa, kun alun perin mökkiä varten ostetun tontin ympärivuotinen kauneus ja rauha, sekä Syötteen alueen matkailunäkymät saivat mielikuvituksen liikkeelle, kertoo Kuuru Oy:n toimitusjohtaja Antti Suhonen tiedotteessa.

Tunturilaakson sviitit ovat Olokoto-moduuleita, jotka on tuotettu massiivihirrestä. Moduulit rakennetaan vielä tällä hetkellä tehtaalla Ylikiimingissä. Pian tuotanto kuitenkin siirtyy Kontion tehtaalle Pudasjärvelle. Sviittien lasit ovat Profilin tuotantoa. 

Tunturilaakson majoitus on varattavissa ja ostettavissa KIDE Hotellin kautta. Sen asiakkaiden odotetaan alkuun olevan pääasiassa kansainvälisiä talvimatkailijoita. Matkailijoita odotetaan kotimaastakin.

Kuuru tekee yhteistyötä marraskuussa aukeavan KIDE Hotellin kanssa. Alle puolen kilometrin päässä sijaitsevan hotellin palvelut ovat myös Tunturilaakson asiakkaiden käytössä.

– Otamme alueelle saapuneet uudet toimijat avosylin vastaan, mitä enemmän tunturista löytyy kokemista ja näkemistä, sitä paremmin kaikki alueella pärjäävät, kertoo KIDE Hotellin ja Hiihtokeskus Iso-Syötteen toimitusjohtaja Jorma Terentjeff. 

Kuuru Oy on vuonna 2018 perustettu perheyritys, joka tekee majoitus- ja kiinteistönvälitysliiketoimintaa Oulussa, Iso-Syötteellä ja Rukalla. 

Iso-Syöte on Terentjeffin perheen omistama laskettelukeskus ja matkailukeskittymä Pudasjärvellä. Alueella sijainnut Hotelli Iso-Syöte tuhoutui tulipalossa viime vuoden joulukuussa.