Kouluruoka: Oulun kou­luis­sa ja päi­vä­ko­deis­sa tar­joil­lun oudon ha­jui­sen jau­he­li­ha­kei­ton syy selvisi

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Kolumni: Tapasin Teuvo Hak­ka­rai­sen Brys­se­lis­sä ja kysyin, ha­luaa­ko hän yhä maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­rik­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Tempoa, kiih­keää tun­net­ta ja us­ko­mat­to­mia kään­tei­tä – Pi­täi­si­kö jal­ka­pal­lon MM-tur­naus pelata aina tal­vel­la?

Kun 2022 MM-kisaisännän valintaprosessi oli meneillään 12 vuotta sitten, Qatarin hakemus sai selvästi heikoimmat pisteet Fifan arviointikomitealta. Raportin sivuilla 7–8 varoitettiin sääolosuhteista, sillä turnauksen aikaan "lämpötila harvoin laskisi iltapäivällä alle 37 asteen ja illalla alle 31 asteen".

Se oli kauniisti muotoiltu, sillä Dohan lämpötilat kipuavat kesä-heinäkuussa jatkuvasti reilusti yli 40 asteen ja kosteusprosentti on todella korkea. Käytännössä pelaaminen olisi ollut mahdotonta.

Fifan 22 miehen valintakomitea ei sitä murehtinut. Vasta vuonna 2015 todettiin virallisesti, että Qatarin MM-turnaus on parempi pelata talvella.

Tähän mennessä jokainen MM-lopputurnaus on huipentunut kesä- tai heinäkuussa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.