Sähkösavukkeet: Ou­lu­lai­sen kou­lu­po­lii­sin mukaan va­pe­bis­nek­sen ve­lan­pe­rin­tä on kuin huu­me­kau­pas­ta

Buhurt: Haar­nis­kat ko­li­se­vat ja kirveet hei­lu­vat Oulun kes­kus­tas­sa vii­kon­lop­pu­na

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Te­le­vi­sion am­pu­ma­hiih­to­lä­he­tyk­sis­tä tuttu ou­lu­lais­läh­töi­nen Ville Ko­ti­kum­pu näkisi mie­lel­lään useam­man huip­pu-ur­hei­li­jan töissä Puo­lus­tus­voi­mis­sa – "Täl­lai­sia ur­hei­li­joi­ta on vä­hem­män kuin ennen"

Ville Kotikumpu on tehnyt pitkän uran ampumahiihdon parissa.

Oulu
Ville Kotikumpu toimi maajoukkueen ampumavalmentajana kaudella 2017–2018. Hän oli tuolloin virkavapaalla Puolustusvoimista: ”Ei tarvinnut joka aamu olla leikkaamassa partaa.”
Ville Kotikumpu toimi maajoukkueen ampumavalmentajana kaudella 2017–2018. Hän oli tuolloin virkavapaalla Puolustusvoimista: ”Ei tarvinnut joka aamu olla leikkaamassa partaa.”
Kuva: Timo Jaakonaho/Lehtikuva

Ampumahiihdon SM-kisat on perinteisesti tapahtuma, jossa lähtöviivalla on vuodesta toiseen jo aktiiviuransa lopettaneita.

Tänä vuonna mukaan on ilmoittautunut muun muassa Kaisa Mäkäräinen, joka panee painetta Mari Ederille ja Suvi Minkkiselle.

Viittäkymmentä ikävuotta lähestyvä oululaislähtöinen Ville Kotikumpu sen sijaan ei aio osallistua kisoihin.

– Kilpailin kerran 35-vuotiaiden sarjassa, minkä jälkeen ajattelin, että eiköhän minun kisani ole käyty, Kotikumpu naurahtaa.

Kotikumpu kuitenkin aikoo tulla viikonlopuksi kotikonnuilleen, sillä hänen poikansa Vili on mukana SM-kisoissa. Majoitus löytyy aivan Sankivaaran ampumahiihtostadionin lähistöltä lapsuudenkodista.

– Harmittavan vähän tulee käytyä nykyisin Oulussa, mutta nyt on mukava tulla.

Nuoruudessaan Sankivaaran ja Kiekonlenkin latuja ahkerasti kiertänyt Kotikumpu ponnisti Oulusta maailmancup-tason ampumahiihtäjäksi.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.