Digi

Iden­ti­teet­ti­var­kau­det ovat ne­tin­käyt­tä­jien suuri huolenaihe – valtaosa on huolissaan pank­ki­ti­lien­sä hak­ke­roin­nis­ta

Digi 11.2.2020 15:48
Heidi Peltonen

Identiteettivarkaudet ovat internetin käyttäjien suuri huolenaihe. Asia käy ilmi tuoreesta F-Securen raportista, johon on kirjattu yhdeksässä eri maassa toteutetuista kuluttajakyselyistä saatuja tietoja. F-Securen mukaan huoli online-rikoksista on kasvanut samalla, kun tietovuotojen määrä on lisääntynyt.  

Raportin mukaan lähes yhdeksän kymmenestä kuluttajasta on ainakin jonkin verran huolissaan pankkitiliensä hakkeroinnista ja rahan varastamisesta. Yhtä suuri määrä kuluttajista on huolissaan verkkokaupoissa tehtävistä petoksista ja oman identiteettinsä käyttämisestä rikollisiin toimiin. 

Raportin perusteella brasiliaiset netinkäyttäjät ovat todennäköisimpiä kyberrikoksen uhreja. Jopa 76 prosenttia netinkäyttäjistä oli kokenut kyberrikoksen lähipiirissään. Yhdysvalloissa luku oli 62 prosenttia ja Ruotsissa 52 prosenttia. Saksalaisista noin kolmannes oli kokenut kyberrikoksen lähipiirissään. 

Raportin mukaan naiset ovat enemmän huolissaan identiteettivarkauksista ja kyberrikoksista kuin miehet, vaikka miehet raportoivat enemmän joutuneensa niiden uhreiksi. 

Privacy Rights Clearinghouse kirjasi tammikuun 2005 ja lokakuun 2019 väliltä yhteensä 9 705 tietovuotoa, joka tekee 1,8 tietovuotoa päivässä. 

MAINOS

Kommentoi

Mobiililiittymän tietoturvaohjelmat täytyy päivittää säännöllisesti kuukausittain. Tärkeä on myös se, että käyttää omaa tietokonettaan, ei koskaan saa luovuttaa laitettaan toisen käyttöön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitää olla erityisen tarkkana mobiilipankissa ja selain täytyy tyhjentää käytön jälkeen. Myös tietokoneen sulkeminen ja uudelleen käynnistäminen ennenkuin avaa esim. Yle'n ja Kaleva'n nettisivut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu, verkon kautta rahaa voi rosvota monin tavoin kitkatta. Pelkät numerot riittävät tilisiirtoihin eikä identiteetin perään kysellä. Mutta annas olla, kun menet tiskille omine kasvoinesi. Uuden passin tai uuden henkilökortin puuttuminen estää kaikki toiminnot, etkä voi mitään. Vahva tunnistautuminen on saavuttanut suhteettoman vahvan aseman.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai, pankitko ne onkin syyllisiä kun tietämättömät tumpelot koheltaa? Sinä voit sitä pankkia käyttää edelleen, ei sinun ole pakko elää sivistyneesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se on pankki syypää kun pakottaa tietekniikasta mitään tietämättömät vanhukset nettipaankkiin. Suomen hallituskin voisi ottaa vastuuta siitä, miten nykyaikaista tietotekniikkaa hallitsemattomia seniorikansalaisia kohdellaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei pankit pakota ketään mihinkään nettipankkeihin. Pankkeja on olemassa ihan riittävästi sivistysalueilla jossa voi teidän kaltaisenne tietämättömät vielä asioimaan. Miksi syytätte syyttömiä omasta kyvyttömyydestänne elää elämää siten miten se nykyaikana tapahtuu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sulkivat just ns. Lähi pankin ja nyt pankki matka 60km ei kaikki asu kaupungeissa ookko hokannu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on ihan sinun ongelmasi, jos asut korvessa, mutta pankkeja on siltikin vielä missä voit asioida muinaisjäänteeseen liittyvällä tavalla. Ei se ole edelleenkään pankin vika, että et kykene asumaan sivistyneillä alueilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimimerkki "Jluöh", asut kaukana ruuhkasta luonnon rauhassa, mutta pankkien kulujen karsiminen harmittaa varmasti, kun lähipalvelut katoavat kaupunkeihin.

K-kauppojen ja S-ryhmän kauppojen kassoilta voi nostaa ostosten yhteydessä käteistä kortilla, kannattaa kysyä. Kaupungissa voi käydä katselemassa kiireisiä ihmisiä kerran kuukaudessa tai parissa kuukaudessa. Hyvää ystävänpäivää !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

12:33
Liigan ärsyttävimmäksi äänestetty ketju jälleen kasassa – ainoastaan ykkösnyrkki säilyi ennallaan Mannerin muokatessa hyökkäysvitjoja JYP-peliin
12:28
Maustetytöt saivat kultalevynsä Tavastialla – vaalalaistaustaisen kaksikon debyyttilevy ylitti kultalevyrajan
12:11
Yhdysvallat kirjoittamassa sopimusta Afganistanin sodan lopettamiseksi – Ulkoministeri Pompeo saapui Qatariin, jossa ovat myös Talebanin edustajat
12:11
Näyttelijä Timo Reinikan Andrén herkkä kaari isä pieneksi – Oulun teatteri tarttui tärkeään ja hienoon näytelmään, joka puhuttelee ympäri maailmaa Tilaajille
11:34
Ostitko tältä mieheltä television, pyykkikoneen tai puhelimen? Lauri Ylipaavalniemi on tehnyt kauppaa lähes 60 vuotta ja innostuu yhä asiakkaasta, joka sanoo ei Tilaajille
11:18
PS-nuoret kaatoivat sääntömuutoksen kokouksessaan – "Järjestö kaatuu tai siitä tulee kuori entisestä"
10:22
Koronavirus leviää uusiin maihin – epidemiapesäkkeet kasvavat Kiinan ulkopuolella ja talouselämä kärsii
64
Minua hävettää tunnustaa olevani oululainen eli kaupungista, jossa puistometsästä tehdään peltoa, jonka tarve on kyseenalainen Lukijalta
52
Sisäministeri Maria Ohisalo: Suomi on nyt varautunut paremmin turvapaikanhakijoihin kuin vuonna 2015
25
Selvitys: 90 prosenttia Kiinassa toimivista eurooppalaisyrityksestä kärsinyt merkittävästi koronaviruksesta – Suomen talous erittäin riippuvainen Kiinasta
15
Selvitys ehdottaa Suomeen vesiveroja, tavoitteena käytön tehostaminen – suurimpia maksajia olisivat metsäteollisuus ja ydinvoimalat
9
Vanhoista käsityötaidoista on hyötyä vielä tänäkin päivänä – "Käsityöihminen ei ole koskaan työtön"
8
Koirien kiinnipitoaika alkaa sunnuntaina – lailla taataan rauha luonnoneläimille pesiä ja kasvattaa poikasia
8
HUSissa on varmistunut toinen koronavirustartunta – työikäinen nainen sai tartunnan Pohjois-Italiasta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Oletko kylmäpäinen sijoittaja?🤧🤒🥵

Ei näytä ainakaan puunkasvu hidastuvan coronataudista... Lue lisää...
Puu kasvaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image