Ilmastonmuutos: Ra­port­ti: Ete­lä-Suo­mes­sa lunta ja pak­ka­sia esiin­tyy jat­kos­sa yhä har­vem­min, poh­joi­ses­sa lu­mi­mää­rä voi jopa li­sään­tyä

Rakentaminen: Ter­veel­li­sem­piä ja tur­val­li­sem­pia ra­ken­nuk­sia luvassa - Oulussa aloi­te­taan ra­ken­nus­ter­veys­tee­man DI-kou­lu­tus

Teat­te­rin ke­vät­oh­jel­mis­to julki: luvassa kolme omaa en­si-il­taa

Oulu
Tahto-näytelmä kertoo Aino-Kaisa Saarisesta. Se tulee ensi-iltaan 6. helmikuuta suurella näyttämöllä.
Tahto-näytelmä kertoo Aino-Kaisa Saarisesta. Se tulee ensi-iltaan 6. helmikuuta suurella näyttämöllä.
Kuva: Kaisa Tiri

Tarinoita irtiotosta, mielen lujuudesta, voittamisesta ja häviämisestä – niistä koostuu Oulun teatterin ensi kevään oma ohjelmisto.

Aina Bergrothin näytelmä Tahto on kertomus yhdestä kaikkien aikojen menestyneimmästä suomalaishiihtäjästä Aino-Kaisa Saarisesta.

Ensi-ilta Kaisa-Liisa Logrénin ohjauksessa on 6. helmikuuta suurella näyttämöllä.

Kevään toinen suuren näyttämön ensi-ilta on Arto Paasilinnan tunnettuun romaaniin pohjautuva Jäniksen vuosi. Ohjaus on Eljas Liinamaan. Ensi-ilta on 13. maaliskuuta.

Kolmas kevään oma ensi-ilta on Ouluun palanneen Heta Haanperän ohjaama ja käsikirjoittama Poikani joka katosi. Ensi-ilta on 12. maaliskuuta pienellä näyttämöllä.

Pikisaliin saadaan musiikillinen runoilta, kun näyttelijä Hannu Pelkonen nousee lavalle oululaismuusikoiden kera. Kultasannotettu tie on Pelkosen eläkkeellejäämiskonsertti, joka koostuu Aleksis Kiven runoista ja Pelkosen runoihin säveltämistä lauluista.

Kultasannotettu tie nähtiin edellisen kerran samalla kokoonpanolla Oulun teatterissa 1996.

Tuttuja suosikkeja ja uutuuksia

Tammikuussa vierailuohjelmiston käynnistää jo aiemmin julkaistu Karpolla on asiaa. Esitys koostuu samannimisen tv-sarjan eri jaksoissa kerrotuista todellisista tarinoista.

Aiemmasta loppuunmyydystä vierailustaan tuttu Kuin raivo äiti palaa keväällä Oulun teatteriin.

Uusia tuttavuuksia tarjoilevat keväällä nykyooppera Baby Jane, Kansallisoopperan Laila ja Teatteri Telakan Hullu.

Baby Jane on kirjailija Sofi Oksasen samannimiseen romaaniin pohjautuva nykyooppera.

Kansallisoopperan Laila toteutetaan yhteistyössä Oulun Musiikkijuhlien kanssa.

Hullu on Finlandia-palkitun Juha Hurmeen samannimiseen romaaniin perustuva puolifiktiivinen tarina.

TV:stä ja edellisestä vierailustaan tutut ammattitanssijat nähdään keväällä Oulussa, kun Tanssien Tähtiin Show lähtee uudelle kiertueelle.

Lisäksi suurelle näyttämölle palaa tanssia, musiikkia ja visuaalisuutta yhdistävä Breath. Vierailuesitys on tuotettu yhdessä JoJo - Oulun Tanssin Keskuksen ja Oulun Musiikkijuhlien kanssa.

Kevään 2021 esitysten lipunmyynti alkoi tiistaina.