Mainos

TE-pal­ve­lut toimii vah­vas­ti työn­an­ta­jan ja yrit­tä­jän tukena

Maksuttomat rekrytointipalvelut auttavat yrittäjää silloin, kun työntekijöitä tarvitaan lisää, sekä silloin, kun työntekijöitä tulee tarve kouluttaa tai vähentää.

”TE-palvelut on sekä paikallinen että valtakunnallinen toimija, jolla on laaja-alainen palvelutuotevalikoima työnantajalle”, palvelujohtaja Pirjo Juntunen Pohjois-pohjanmaan TE-toimistosta sanoo.
”TE-palvelut on sekä paikallinen että valtakunnallinen toimija, jolla on laaja-alainen palvelutuotevalikoima työnantajalle”, palvelujohtaja Pirjo Juntunen Pohjois-pohjanmaan TE-toimistosta sanoo.

Tiesitkö, että te-palvelut.fi on Suomen ylivoimaisesti käytetyin työnhakukanava? Te-palvelut.fi-sivustolla tehdään kuukausittain jopa 14–18 miljoonaa työpaikkahakua. Yksistään Pohjois-Pohjanmaan TE-toimistoon ilmoitettiin yhteensä yli 64 000 avointa työpaikkaa viime vuonna.

Rekrytointipalvelut ovat TE-toimiston tunnetuimpia palveluita. Rekrytointipalvelut auttavat löytämään osaavia työntekijöitä ja tarvittaessa kouluttamaan uusia työntekijöitä yrityksen tarpeiden mukaisesti.

”Meiltä löytyy runsaasti palveluita yrittäjille toimialasta ja kokoluokasta riippumatta. Mietimme jokaisen yrittäjän kanssa yhdessä yrityksen tilanteeseen sopivan ratkaisun, Pohjois-Pohjanmaan Työ- ja elinkeinotoimiston palvelujohtaja Pirjo Juntunen sanoo.

TE-toimiston rekrytointipalveluihin kuuluvat muun muassa ehdokasasettelu, alakohtaiset tai yrityskohtaiset rekrytointitilaisuudet sekä koulutukset kuten Rekry- ja MuutosKoulutus. Yrittäjä voi myös saada TE-toimiston kautta tukea rekrytoinnin palkkauskustannuksiin. Palkkatuki ja oppisopimuskoulutuksen tuet ovatkin käytettyjä tukimuotoja Pohjois-Pohjanmaan työnantajien keskuudessa.

”Toteutamme rekrytointitilaisuuksia yhteistyössä yritysten ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Uutena palveluna meillä on alkamassa keväällä uusi rekrytointikanava, TE-Live. TE-live tuottaa suoria verkkolähetyksiä avoimista työpaikoista sekä työelämän tärkeistä teemoista, ilman maantieteellisiä rajoja. Sen avulla yritykset pääsevät esittelemään avoimia työpaikkojaan”, Juntunen kertoo.

TE-palveluiden sähköinen Oma asiointi -verkkopalvelu helpottaa ja nopeuttaa yritysten yhteydenpitoa ja asiointia. Lisäksi TE-palveluilla on sekä paikallinen että valtakunnallinen puhelinpalvelu, joka auttaa yrittäjiä kaikissa rekrytointikysymyksissä.

Työvoimaa myös Suomen ulkopuolelta

Aina sopivia työntekijöitä ei löydy kotimaasta. Näihin tilanteisiin yrittäjän on mahdollista käyttää eurooppalaista työnvälitysverkostoa EURESia. EURES-palvelun avulla yritys saa tukea rekrytoidessaan työvoimaa ETA tai EU-alueelta. EURES-verkosto yhteistyössä TE-toimistojen kanssa järjestää myös kansainvälisiä rekrytointitapahtumia, joihin osallistuu tuhansia työnhakijoita ympäri Eurooppaa.

Huhtikuussa järjestettävä European Job Days -tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Norjan ja Ruotsin kanssa.

”Verkossa järjestettävät tapahtumat näkyvät koko Euroopan laajuisesti ja ne ovat olleet erittäin suosittuja. Online-alustalla työnantajat voivat toteuttaa myös työpaikkahaastatteluja, Juntunen kertoo.

Muutosturvapalvelut auttavat haastavissakin tilanteissa

Sen lisäksi, että TE-toimisto auttaa tilanteessa, jossa työnantajalla on tarve lisätä työntekijöitä, TE-palveluja voi hyödyntää muutosten keskellä. Viime vuoden aikana moni yrittäjä joutui tilanteeseen, jossa jouduttiin turvautumaan lomautuksiin. Myöskään irtisanomisilta ei vältytty.

Muutosturvapalvelut toimivat sekä työnantajan että työntekijöiden apuna.

”Tarkoitus ja idea muutosturvassa on, että jos yhteistoimintaneuvottelut alkavat yrityksessä, voimme lähteä yhdessä suunnittelemaan toimia, jotta irtisanotuille löydettäisiin uusi työmahdollisuus tai urapolku. Tavoitteena on, että työntekijät voisivat siirtyä mahdollisen irtisanomisen jälkeen suoraan uuteen työhön. Myös nämä palvelut räätälöidään yhteistyössä työnantajan kanssa, Juntunen sanoo.

INFO

Palvelut


Työpaikan julkaisu

Kansainvälinen työnvälitys

Neuvonta- ja ohjaus

Rekrytoinnin tuet

Rekrytointitilaisuudet

Työtarjoukset

Koulutuspalvelut

Muutosturvapalvelu


Palvelukanavat

Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston puhelinpalvelu 0295 056 502

Yritys-Suomi puhelinpalvelu 0295 020 500

Yrittäjän talousapu 0295 024 880


Asiointipaikat: Haapajärvi, Kuusamo, Oulun BusinessAsema, Pudasjärvi, Raahe, Ylivieska

www.te-palvelut.fi