Mainos

Te-li­ve-lä­he­tys vauh­dit­ti rek­ry­toin­tia: "Suosio yllätti täysin"

Rekrytointilähetyksiä järjestävä TE-live on TE-toimiston palvelu, jonka avulla uusia työntekijöitä tarvitsevat työnantajat voivat säästää aikaa ja vaivaa.

TE-toimisto on laajentanut työnantajille suuntaamiaan palveluita livelähetyksiin, joissa työnantaja voi kertoa avoimista työpaikoista.
TE-toimisto on laajentanut työnantajille suuntaamiaan palveluita livelähetyksiin, joissa työnantaja voi kertoa avoimista työpaikoista.

”Meillä oli ollut rekrytarve pitkän aikaa, joten TE-live-lähetyksen suosio yllätti täysin”, toteaa liveen osallistunut Hanna Tölli, BBS Bioactive Bone Substitutes Oyj:n operatiivinen johtaja tyytyväisenä.

Yritys haki lähetyksessä Reisjärven tehtaalle kolmea prosessityöntekijää.

”Tunnin sisään tuli ensimmäinen hakemus”, Tölli kertoo iloisena. ”Moni on hakemuksessaan kertonut katsoneensa liven, ja kiinnostuksen heränneen sen pohjalta."

”Prosessi oli vaivaton, ja säästää aikaa”, Tölli ynnää. ”Yleensä hakijoiden kysymyksiin vastaillaan yksitellen puhelimitse, mutta lähetyksen avulla hakijat saavat kysymyksiinsä vastauksen samalla kertaa chatin kautta. Oltiin etänä yhteydessä Oulun studioon, ja valmisteluaikaa meni vain pari tuntia.”

Vaikuttavaa näkyvyyttä

TE-live on TE-toimiston järjestämä livelähetys, jossa työnantaja pääsee kertomaan avoinna olevista työpaikoista ja luomaan positiivista työnantajamielikuvaa.

”Ajatuksena livelähetyksessä on mennä syvemmälle yritykseen kuin mitä työpaikkailmoituksessa pääsee”, kertoo Sarianna Turula, TE-liven tuottaja. ”Puhutaan avoimesti mm. arvokysymyksistä, työpaikan kulttuurista ja palkkauksesta.”

Aluemarkkinointia tehdään lähetyksessä niissä tapauksissa, joissa sijainti on haasteellinen rekrytoinnin kannalta.

"Kun joku muuttaa työn perässä, hänen on tärkeä saada lisätietoja tulevasta kotipaikasta", Turula kuvaa.

Lähetyksillä tavoitellaan kohdennettuja yleisöjä ennakkomarkkinoinnin avulla, esimerkiksi TE-toimiston työnhakijoita sekä ammattiliittoja, oppilaitoksia ja muita sidosryhmiä.

”Lähetys ja tallenne ovat kaikkien katsottavissa netissä", Turula painottaa. ”BBS:n tallennetta on nyt katsottu noin 300 kertaa, ja livenäkin seuraajia oli lähemmäs 70. Siellä oli alan oppilaitoksistakin kokonaisia luokkia yksittäisen ruudun äärellä, joten mahdollisesti lähetys innostaa myös opiskelijoita hakeutumaan tähän työhön tulevaisuudessa".

TE-live on maksuton palvelu työnantajille.
TE-live on maksuton palvelu työnantajille.

Palaverin kautta liveen

Aluksi työnantajan kanssa pidetään lyhyt sisältöpalaveri, jossa käydään läpi lähetyksen sisältöä. Lähetyksissä on mukana myös työntekijä kertomassa työn sisällöstä ja työyhteisöstä.

”Tulevan kollegan näkeminen ja kuuleminen on keskeistä työpaikan houkuttavuuden ja innostavuuden kannalta”, Turula tähdentää.

Sisältöpalaverin jälkeen lähetykselle rakennetaan runko. Siihen voi kuulua yrityksen materiaalien ja haastattelun lisäksi esimerkiksi pienen paikkakunnan markkinointivideo.

TE-live-lähetyksiä on tehty Pohjois-Pohjanmaalta lähes 50. Katsojia lähetyksillä ja tallenteilla on ollut jo tuhansia. Samalla yhä useammat yritykset ovat löytäneet TE-liven ja varanneet lähetysajan.

Hikikarpaloita ajatuksestakin?

”On luonnollista jännittää, mutta juontajan tehtävä lähetyksessä on kannatella työnantajaosapuolta ja tehdä heidän olonsa helpoksi”, Turula vinkkaa. ”Pääasia on välittää tietoa ja tunnetta työpaikasta.”

”Sitä paitsi lähetystä tehdessä ei edes näe, kuinka monta silmäparia siellä on katsomassa”, komppaa Tölli. ”Jos on yhtään tottunut kertomaan yrityksestä muille ihmisille, tämä on helppo homma.”

TE-live
  • Ilmoita rekrytarpeestasi ja lähde mukaan: tuottaja-toimittaja Sarianna Turula 0295 056 300 ja Aulikki Ståhle 0295 056 296
  • Katso lähetyksiä ja tallenteita: te-live.fi