Mainos

Tätä on odo­tet­tu: Tu­le­va­na kesänä Oulun seu­dul­la on tar­jol­la elä­myk­siä ja päi­vä­ret­kiä joka päivä niin mat­kai­li­joi­den kuin pai­kal­lis­ten­kin iloksi

Oulun seudun matkailuyritykset yhdessä VisitOulun kanssa ovat keränneet tämän kesän elämykset ja päiväretket yhteen paikkaan digitaalisesti ostettavaksi. VisitOulun Elämysten olohuoneesta on valittavissa muun muassa monipuolisia vesiaktiviteetteja, opastettuja kävelykierroksia, erilaisia luontoretkiä, elämyksellistä majoitusta sekä ravintolaelämyksiä. Tämän kesän uutuus on päiväretket Oulusta eri matkailukohteisiin. Bussilla pääsee Hailuotoon, Liminkaan, Raaheen, Rokualle, Manamansaloon, Kalajoelle ja Syötteelle. Lisäksi päiväretkiä järjestetään myös Turkansaareen, Kierikkikeskukseen ja Koitelinkoskelle.

-

VisitOulun toimitusjohtaja Päivi Penttilä tietää kertoa, miten ihastuneita matkailijat ovat Oulun seudun upeaan ympäristöön, kauniisiin maisemiin ja monipuolisiin aktiviteetteihin. Tänä kesänä matkailijat sekä lähiseudun asukkaat pääsevät nauttimaan Oulun seudun matkailuyritysten tarjoamista elämystuotteista entistä monipuolisemmin.

VisitOulu avasi kesäkuussa yhdessä matkailuyritysten ja matkailualueiden kanssa uuden kotimaan matkailun rengastien: Pohjolan rengastien. Se sitoo hienosti yhteen koko laajan alueen matkailutarjonnan sekä yhdeksän erilaista matkailualuetta. Laaja reittikokonaisuus kuljettaa matkailijan kaupunkimaisemasta tuntureille sekä metsien läpi aina avomerelle saakka. Sen voi kulkea autolla ajellen ja tien erilaisista reiteistä voi nauttia vaikkapa pyöräillen tai patikoiden.

Uudet päiväretket ja elämystuotteet ovat osa Pohjolan rengastietä. Elämykset ja päiväretket ovat mainio tapa nauttia lomasta niin perheen kanssa kuin ystävien kera. Molemmat ovat myös erinomaisia lahjaideoita heille, joilla on jo kaikkea.

Nauti vaivattomista päiväretkistä niin luonto- kuin kaupunkikohteissa

Päiväretkillä pääsee tutustumaan Oulun kaupungin alueella sijaitseviin suosittuihin käyntikohteisiin, kuten Kierikkikeskukseen, Turkansaareen ja Koitelinkoskelle.

Matkailualueista retkiohjelmassa mukana ovat Raahe, Rokua, Manamansalo, Kalajoki, Hailuoto, Syöte ja Liminganlahti. Kaikki päiväretket on suunniteltu siten, että kohteessa on tarjolla aktiviteetteja, joihin voi halutessaan osallistua.

Raahessa on tarjolla bussin aikatauluihin sopivasti saaristoristeily, melontaretki ja SUP-koulu. Hailuodossa voi halutessaan päiväretkellä tehdä majakkavierailun ja panimokierroksen. Rokualla voi suunnata joko Rokuanvaaralle tai Manamansaloon: ensin mainitussa pääsee nauttimaan herkän kauniista luonnosta ja jälkimmäisessä taas ihanista pitkistä hiekkarannoista.

-
Kuva: Visit Oulu

Kalajoella on tarjolla merellistä tekemistä kultaisilla hiekoilla sekä luontopolkuja retkeilyyn ja patikointiin. Syötteellä voi vierailla luontokeskuksella ja nousta vaivattomasti tunturin päälle ihailemaan upeita maisemia.

Kierikissä, Liminganlahdella ja Turkansaaressa on tarjolla bussin aikatauluun sovitettuja yleisöopastuksia.

Useissa kohteissa on mahdollista vuokrata pyöriä ja muita välineitä. Liminganlahdelle, Rokualle, Manamansaloon ja Syötteelle voi ottaa mukaan myös oman pyörän. Syötteellä bussi mahdollistaa pääsyn Rytivaaran päiväreitin lähtöpisteelle sekä poimii myös paluumatkalle samasta paikasta.

Palveluiden ostaminen tukee paikallisia yrittäjiä

Mahtavien elämysten lisäksi lähimatkailusta on hyötyä myös paikallisille yrittäjille, jotka tarvitsevat haastavien aikojen jälkeen tukea. Parhaiten tukeaan voi osoittaa palveluita ostamalla.

”Uskon, että matkailijoiden lisäksi moni Oulun seudun asukas löytää Elämysten olohuoneesta aivan uusia puolia kotiseudustaan. Matkailuelämys on myös erinomainen lahja läheiselle", Päivä Penttila sanoo.

Ihmiset ovat olleet innoissaan ja yllättyneitä siitä, mitä kaikkea omassa kotikaupungissa voi tehdä ja harrastaa. Aina rentoutumiseen ja hauskanpitoon ei tarvitse pitkiä lomia ja matkustamista, vaan myös omassa kotikaupungissaan voi kokea upeita kokemuksia.

"Elämysten olohuone on käytännössä elämysten verkkokauppa. Vain pari klikkausta ja olet jo ostanut itsellesi ikimuistoisen elämyksen”, Penttilä sanoo.

Löydät päiväretket ja elämykset Elämysten olohuoneesta:

https://visitoulu.fi/elamystenolohuone/

Lue lisää Pohjolan rengastiestä ja tutustu reitteihin:

https://pohjolanrengastie.fi

-
-

Matkailuelinkeinon elpymistä edistävät kehittämishankkeet -rahoitus.