Sotaharjoitukset: Ou­lu­lai­nen Teemu Hil­tu­nen, 25, sai käskyn ker­taa­maan ja suureen Na­to-har­joi­tuk­seen

Yritykset: Kem­pe­le­läi­sen Lehdon työ­ka­lu­ja huu­to­kau­pa­taan nyt pilk­ka­hin­taan

Vastaa kyselyyn: Pitääkö hiih­to­lo­mal­la hiih­tää?

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Tar­vi­taan pork­ka­naa, ei keppiä – po­ti­las­tur­val­li­suus­la­ki ai­heut­taa hoi­ta­jis­sa kyy­ky­tyk­sen tun­net­ta

Ihmishenkien vaarantaminen teho-osastoja koskevalla hoitajien lakolla ei ole oikein, mutta olen myös erittäin huolissani ihmisten hoitamisesta jatkossa. Vaikka potilasturvallisuuslaki turvaisi teho-osastoilla ja kotihoidossa hoidettavien ihmisten hengen tai elämän lähitulevaisuudessa, pelkään potilasturvallisuuslain säätämisen pahentavan tilannetta pitkällä aikavälillä.

Potilasturvallisuuslaki aiheuttaa hoitajissa kyykytyksen tunnetta, se vie mahdollisuuden työtä tekevältä käyttää itsemääräämisoikeuttaan ja näiden vuoksi se tulee vähentämään hoitoalan vetovoimaa entisestään. Yhä useampi hoitaja lopettaa jatkossa työnsä ja vaihtaa alaa, eikä alan koulutukseen hakeutumista koeta houkuttelevana.

Väestö ikääntyy ja huoltosuhde heikkenee. Kun tämän lisäksi hoitohenkilöstön määrä vähenee, on näiden asioiden yhteisvaikutus katastrofaalinen seuraavien vuosien ja vuosikymmenten aikana.

Meillä on nyt jo huutava pula hoitajista. Esimerkiksi OYSissa on tällä hetkellä lukuisia leikkaussaleja kiinni hoitajapulan vuoksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.