Oulu: Terwa Towerin huo­neis­to­ho­tel­li ja toi­mis­to­ti­lat jä­te­tään pois

Oikeuden tuomiot: Ou­lu­lais­fes­ti­vaa­lis­ta vaa­dit­tiin oi­keu­des­sa yli 100 000 euron kor­vauk­sia

Polkupyörät: Va­paa­eh­toi­set ke­rä­si­vät Oulun kes­kus­tas­ta 850 hy­lät­tyä pyörää

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Tärkeä viesti yh­teis­kun­nal­ta per­hei­den suun­taan olisi, että myös kotona tehtävä var­hais­kas­va­tus on tu­ke­mi­sen ar­voi­nen asia

Viime aikoina on eri uutislähteissä ollut esillä esitys kotihoidon tuen poistamisesta. Tavoitteena olisi tällä keinoin parantaa äitien työllisyyttä. Oletus siis olisi tämä; työllisyysaste nousee. Käytännössä asia voisikin mennä niin, että työttömyystilastot näyttävät entistä karummilta. Kotihoidon tuella olevat äidit siirtyisivät työmarkkinatuen saajiksi, työttömiksi työnhakijoiksi.

Ylen uutisissa 19.1. puhuneen Palkansaajien tutkimuskeskuksen tutkijan mukaan lapsi voisi hyvin mennä päiväkotiin 1-vuotiaana. Hänen tutkimuksensa pohjalta se olisi jopa hyvä asia, jos varhaiskasvatus on laadukasta. Entäpä siinä tapauksessa, että näin ei ole?

Toisaalla Ylen ohjelmassa oli taannoin aiheena taaperon (1–2-vuotiaan) pärjääminen päivähoidossa. Sari Valto haastatteli ohjelmassaan 2.1. Yle 1:ssä tutkija Aino Saarista ja varhaiskasvatuksen dosentti Marjatta Kallialaa kyseisen aiheen tiimoilta.

Ohjelma valotti loistavasti pienen lapsen asemaa suomalaisessa päivähoidossa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.