Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Heinäpään stadion: Miksi Hei­nä­pään sta­dio­nis­ta tehtyjä va­li­tuk­sia ei kä­si­tel­lä heti?

Juuri nyt: Oulun yli­opis­to on val­lat­tu vas­ta­lau­see­na hal­li­tuk­sen leik­kauk­sil­le

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Taneli Ron­kai­nen nauttii taas jää­kiek­koi­li­jan elä­mäs­tä, vaikka pelien odot­te­lu käy välillä tyl­säk­si – joulun kuu­sa­mo­lai­nen vietti var­muu­den vuoksi Oulussa

PaKa-kasvatti Taneli Ronkaisen paluu liigajäille on ollut onnistunut. Ronkainen oli koko viime kauden sivussa selkävaivojen takia. Kärpät palaa miltei kuukauden mittaiselta tauolta tositoimiin sunnuntaina, jolloin joukkue kohtaa tyhjän katsomon edessä Jypin.

Taneli Ronkainen olisi normaalitilanteessa viettänyt joulua Kuusamossa mummolassaan. Nyt joulu meni Oulussa isovanhempien kuuluessa riskiryhmään.

– Pysyimme varotoimena täällä Oulussa, Ronkainen kertoo.

Liigakiekkoilijalle syksy on ollut varsin erikoinen. Oulun Kärppien otteluita on siirretty useampaan kertaan koronatilanteen takia. Nyt pelit ovat olleet hetken aikaa tauolla. Seuraavan kerran Kärpät nähdään tositoimissa kaukalossa sunnuntaina, jolloin edellistä marraskuun lopulla pelatusta ottelusta on kulunut jo miltei kuukausi.

– Onhan se ollut vähän tylsää vain treenata. Aika paljon kärsivällisyyttä ja huumoriahan tämä on kysynyt, Ronkainen kertoo.

Vaikka koronavirus onkin sotkenut urheilijan normaalia arkirytmiä, on Ronkaisella syytä olla varsin tyytyväinen. Viime kausi jäi selkävaivojen takia kokonaan pelaamatta, joten takaisin kaukaloon pääseminen on ollut iso juttu. Ronkaisen mukaan pelaaminen on tuntunut hyvältä.

– Kroppa on jopa paremmassa kunnossa kuin koskaan ennen.

Tarkkaa syytä sille, miksi selkävaivat äityivät niin pahaksi, ettei pelaaminen tullut kysymykseenkään, ei ole löytynyt. Pahimmillaan tilanne oli sellainen, ettei istumisestakaan tullut oikein mitään. Ronkainen kuntoutti selkäänsä aktiivisesti. Kesän kynnyksellä pelaajalle alkoi itselleenkin valjeta, että paluu liigajäille edessä.

– Kesäkuussa kävin jäillä eikä tuntunut kipuja.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.